Det omåttligt populära indiedatorspelet Minecraft har med sin kubbaserade grafik fångat miljontals PC-spelare under de senaste två åren och trots att spelet inte har några direkta mål eller någon story är sandboxspelets skapare Markus Persson numera mångmiljonär. Nu avslöjas att Minecraft kan väntas även till de mobila plattformarna Apple iOS och Google Android under 2011.

Minecraft låter spelaren leva sitt eget liv i en närmast oändligt stor spelvärld där en stor del av tiden tillbringas med att gräva i gruvor efter viktiga byggmaterial. Just att bygga och skapa saker i spelvärlden är det som gjort Minecraft till ett närmast legendariskt spel där flitiga spelare byggt allt från gigantiska nöjesfält till en modell av Star Trek Enterprise i skala 1:1.

minecraft

Datorspelet har redan sjutit Marcus Perssons karriär i taket och han driver idag spelstudion Mojäng i Stockholm. Spelstudion har nya titlar under utveckling men Minecraft är tveklöst deras viktigaste projekt och under 2011 säger man sig lansera det tidsslukande spelet för Apple iOS och Google Android där inte minst surfplattor kan få nytt existensberättigande.

Minecraft sägs redan sålt i 1,3 miljoner exemplar och har drygt 4,5 miljoner registerade spelare, lita på att det bli fler under 2011.

Källa: Gamasutra

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JojjkaKallisti Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kallisti
Medlem
Kallisti

Oj, kan man spela minecraft på sin Cisco switch tänkte jag, men ack det var på Apple iOS inte det riktigta IOS… 🙂

Jojjka
Medlem
Jojjka

Härligt!