Sony Ericsson Xperia Play är en av de mer unika Android-telefonerna på marknaden med sina dedikerade reglage och knappar för spel. En plattform är dock inget utan bra mjukvara och nu avslöjar den svenska spelutvecklaren Mojang med Markus ”Notch” Persson i täten att dundersuccén Minecraft kommer lanseras för Android och specifikt Xperia Play.

Minecraft som i grunden är ett indiespel utan någon direkt utvecklingsbudget har dragit in mångmiljonbelopp det senaste året och gjort skaparen Markus Persson inte bara stenrik utan även till en av de stora namnen på spelmarknaden.

Sony Ericsson Xperia Play är samtidigt den första äkta spelmobilen på marknaden och har hittills saknat den där riktiga dräpartiteln som den svenska mobiltelefonstillverkaren kan locka med. Minecraft som med sin sandelådedesign (spelaren kan bygga närmast vad som helst) och enkla grafik fångat hundratusentals spelhjärtan kan mycket väl vara den efterlängtade titel Sony Ericsson söker.

Mobiltelefonstillverkaren ska tillsammans med Mojang berätta mer om utvecklingen av Minecraft för Xperia Play den 7 juni under spelmässan E3. Det beroendeframkallande spelet utvecklas även för andra Android-enheter och Apples iOS-plattform och kommer att skilja sig något mot PC-versionen av förklarliga skäl.

”When playing on smartphones you will have a different screen size compared to PC, different hardware, different attention spans and thus the game needs to be customized to fit the mobile specifications”

Med sin fysiska spelkontroll ska Xperia Play vara extra lämpad för att driva spelet, något Mojang ska utnyttjat och utvecklat en specialversion av spelet för telefonen som till råga på allt lanseras för de universala Android och iOS versionerna.

Om Minecraft kan locka lika stort intresse på smartphonemarknaden som man gjort på PC-plattformen kan detta verkligen vara en fjäder i hatten för Sony Ericsson som gått lite kräftgång på smartphonemarknaden de senaste åren.

Källa: Gamasutra

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Grymt nice är det. Nästan så man skulle köpt en sån telefon istället då.
Hade iofs inte blivit mycket jobba på arbetstid då. 😉