Minecraft har redan grävt guld i över 2,5 år med 4 miljoner sålda licenser och hundratals miljoner i intäckter. Men inte förrän nu, två år efter att spelet gick in i betastadie, har utvecklarna Mojang och svenske skaparen Marcus ”Notch” Persson släppt den slutgiltiga versionen.

Notch meddelade på sin twitter under gårdagen att Minecraft nu verkligen gått guld – ett utryck när en mjukvara är färdigutvecklad och redo för bred distribuering. Inlägget på Twitter var som väntat kort och koncist men bekräftar i all tydlighet att framgångssagan för det så kallade sandlådespelet Minecraft egentligen bara börjat.

”So, yes. Minecraft has gone gold.” Twittrade Marcus ”Notch” Persson

Minecraft är vida känt för sin enkla grafik som med tydliga pixelblock knappast pressar din dators kapacitet något nämnvärt. Men friheten i den gigantiska spelvärlden har fångat miljontals spelare som byggt allt från hela nöjesparker till rymdskepp i fullstor skala, allt med de material och byggstenar som det på ytan väldigt enkla spelet erbjuder.

Minecraft finns både på PC och mobila plattformar och Mojang arbetar även i ett exklusivt samarbete med Microsoft för att utveckla en Xbox 360-version av spelet.

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid