Den svenska 25-åringen som har blivit utpekad som hjärnan bakom fildelningssidan Swepiracy har nu fått sin dom i rätten. Trots en saftig böter att betala så slipper han fängelsestraff.

Den svenska fildelningssidan Swepiracy stängdes ner 2012 efter en koordinerad insats av svensk polis, nederländsk polis samt Rättighetsalliansen (dåvarande Antipiratbyrån).

Nu har mannen bakom Swepiracy, en 25-åring från Norrköping, fått sin dom i rätten. Åklagarna som företrädde Nordisk Film i rättegången yrkade på fängelsestraff samt ett skadestånd på hela 20 miljoner kronor. Som tur är för den svarande så har domstolen nu strukit fängelse ur straffet samt kraftigt reducerat skadeståndet jämfört med vad åklagarna tidigare krävt.

Domstolen har beslutat att mannen ska betala en summa på cirka 1,27 miljoner kronor till Nordisk Film samt att han ska genomföra 100 timmar samhällstjänst. Även cirka 394 000 kronor som Swepiracy ska ha tjänat på sin verksamhet har konfiskerats.

Trots att den åtalade har undsluppit merparten av det straff som åklagarna yrkade på så vill han enligt sin advokat överklaga domen då han känner att skadeståndet fortfarande landade på en för hög summa. Båda sidorna har tills 1 november på sig att överklaga domen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63