Den svenska 25-åringen som har blivit utpekad som hjärnan bakom fildelningssidan Swepiracy har nu fått sin dom i rätten. Trots en saftig böter att betala så slipper han fängelsestraff.

Den svenska fildelningssidan Swepiracy stängdes ner 2012 efter en koordinerad insats av svensk polis, nederländsk polis samt Rättighetsalliansen (dåvarande Antipiratbyrån).

Nu har mannen bakom Swepiracy, en 25-åring från Norrköping, fått sin dom i rätten. Åklagarna som företrädde Nordisk Film i rättegången yrkade på fängelsestraff samt ett skadestånd på hela 20 miljoner kronor. Som tur är för den svarande så har domstolen nu strukit fängelse ur straffet samt kraftigt reducerat skadeståndet jämfört med vad åklagarna tidigare krävt.

Domstolen har beslutat att mannen ska betala en summa på cirka 1,27 miljoner kronor till Nordisk Film samt att han ska genomföra 100 timmar samhällstjänst. Även cirka 394 000 kronor som Swepiracy ska ha tjänat på sin verksamhet har konfiskerats.

Trots att den åtalade har undsluppit merparten av det straff som åklagarna yrkade på så vill han enligt sin advokat överklaga domen då han känner att skadeståndet fortfarande landade på en för hög summa. Båda sidorna har tills 1 november på sig att överklaga domen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
pege63
pege63
7 Årtal sedan