En av förra årets kanske mest intressanta mikrodatorer var ECS Liva, ett system i en storlek snarlik Raspberry Pi men med full X86- och Windows-kompatibilitet. Nu är andra generationen på våg, med betydligt mer muskler under huven i och med en uppgradering till Core M.

Vi stiftade först bekantskap med ECS Liva under förra årets Computex-mässa, och i dess ursprungliga form var det ett litet kretskort centrerat kring Intels Atom-processorer ur Bay Trail-familjen. Sedan dess har plattformen vuxit och fått en uppföljade i form av den färdigmonterade Liva X med mSATA-stöd. Nu har även Intels nya 14-nanometersteknik har gjort sin debut, vilket mynnat ut i en ny generation av den X86-kompatibla mikrodatorn.

Den nya varianten av Liva bygger kring Intels Core M-processorer, vilket bör ge en markant knuff i både CPU- och GPU-prestanda samtidigt som systemet har blivit 14 procent mindre. Den nya generationen ska även få stöd för större SSD-enheter på upp till 1 terabyte och snabbare trådlöst nätverk.

Den nya Liva visas upp i ECS bås på Cebit-mässan, som går av stapeln i Tyskland idag.

Källa: Techpowerup


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0R_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Trevlig liten first-step enhet för många ändamål!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Core M alltså. Korrekt implementerad så är den mao fläktlös. Sånt här vill jag verkligen se mer av 🙂

Hoppas verkligen att Cebit är fullt av små krabater med inriktning på allt från gaming, vardagsrum och kontor. Hoppas tex att Gigabyte visar en uppföljare till Brix Pro med nya generationens Iris Pro (och något mer höjd för bättre kylningsegenskaper). Samt borde det visas upp lite nya HTPC grafikkort där tillverkarna verkar ha tagit ut långsemester. Det som behövs är nya kort för H.265/HEVC och som ska passa i dom allra minsta med ”Low Profile” tillsammans med anspråkslös ”Single Slot-kylning”.