Microsoft har fått en del kritik för att man håller sina mjukvaruplattformar mer stängda än tidigare och tyvärr är det en trend som även följer med i företagets hårdvara. När Ifixit dissekerar nya surfplattan Surface Pro visar det sig vara ett omfattande projekt som gör plattan nästan omöjlig att laga.

Ifixit är vana vid att slita upp olika elektronikprodukter för att inte minst se vad som döljer sig under skalet, men även för att utvärdera hur svårt det är att plocka isär produkterna och utföra en reparation. Microsofts nya kraftfulla surfplatta Surface Pro har sålt bättre än väntat och det blir bara för Microsoft att hoppas att Surface Pro håller kvalitetsmässigt för några reparationer blir det troligtvis inte tal om.

surfaceproifixit2

Enligt Ifixit är Surface Pro en ren mardröm att försöka öppna upp och reparera där man bland annat svär över ett 90 tal skruvar och en obscen mängd lim som Microsoft använt för att bland annat fästa skärmen och batteriet i surfplattan.

Det finns fördelar, man kan exempelvis byta ut sin SSD-enhet. Men risken är stor att du förstör surfplattan när du försöker öppna den.

surfaceproifixit

Ifixit rundar av med att ge Microsoft Surface Pro en 1:a i betyg på en 10-gradig skala över reparerbarhet. Vilket betyder att surfplattan troligtvis behövs bytas ut om minsta hårdvarufel uppstår.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
-Boris-TidsdjuretflopperQuestion_Techbetty white Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
betty white
Gäst
betty white

”whos your daddy” 😀

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

Eftersom Ipad fick 2 poäng av Ifixit när de gjorde en ”tear down” och är lika omöjlig att reparera, så är jag inte speciellt förvånad, sen vem bryr sig egentligen om reparations dugligheten på en surfplatta det är ju helt klart inte en bärbar dator det finns ju en gräns av hur tunn och smidig en ”dator” produkt kan var samt hur mycket prestanda den kan ge samt vara möjlig att reparera och hålla ett vettigt pris. Jag har redan bokat ett exemplar av Surface Pro ser fram emot det mycket trevlig produkt och förhoppningsvis bättre kvalitet än Apple har… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

Lever i ett slit och släng samhälle. 😆
snart blir det samma med bilen.

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Slit och släng ja, ”90 skruvar… obscen mängd lim” var kul 😀

-Boris-
Medlem
-Boris-

Låter som en ganska dålig konstruktion även ur produktionsperspektiv. Det är först på senare år som bärbara datorer börjar bli designade på det sätt man velat ha dem i många år. Det har ofta gjorts onödigt krångligt. Och med 90 skruvar för en skärm, ett moderkort, två fläktar, en SSD och två chassihalvor. Det är inte effektivt det.