Om en vecka är det dags för introduktionen av Microsofts nya Windows 10 Mobile-telefoner men redan i dag ser vi Microsoft bekräfta två kommande flaggskepp. Lumia 950 och Lumia 950 XL dök nyligen upp i Microsofts onlinebutik men försvann snabbt igen. Teknikpressen var dock snabb nog att ta skärmbilder på misstaget.

Windows 10 lanserades i somras som Microsofts senaste och kanske sista stora operativsystem av sitt slag. Om en vecka är det dags för introduktionen av den mobila versionen av Windows 10, kallad Windows 10 Mobile. Det nya operativsystemet kommer att introduceras på ett evenemang i New York och lanseras tillsammans med minst två nya telefoner. Lumia 950 och Lumia 950 XL sägs stå på schemat och i dag får vi detta bekräftat med vad som sägs vara skärmdumpar från Microsofts officiella hemsida.

Hög upplösning bekräftas

Informationen som vi ser publiceras i dag kommer alltså inte från någon tredjepart utan direkt från Microsoft. I bilden nedan ser vi dels officiella bilder på produkterna men också sammanfattad information om dem. Som väntat har 950 XL en skärm som mäter 5,7 tum medan 950 har en skärm som är en halv tum mindre. De båda telefonernas skärmar har upplösningar på 2 560 x 1 440, vilket är en stor nyhet för Windows-mobiler som aldrig tidigare kommit högre än 1 920 x 1 080.

950 950 xl 2

Processor är fortfarande en hemlighet

Det sägs vara främst telefonernas skärmar som skiljer dem ifrån varandra. De båda modellerna sägs komma utrustade med samma typ av 20 megapixelsensorer och Zeiss-objektiv samt 32 gigabyte lagringsutrymme. Detta bekräftas av Microsofts hemsida men vi får ingen information om modellernas processorer. Enligt rykten kommer Lumia 950 XL utrustad med en Qualcomm Snapdragon 810-processor och 950 med en Snapdragon 808-processor. Med tanke på Svenska smartphoneguidens testresultat med de olika processorerna är det dock inte självklart att 810-processorn är det bättre alternativet med tanke på den kraftufllare variantens värmeproblem.

Många nya funktioner

Microsofts nya smartphones kommer att vara stora nyheter för Windows-ekosystemet av mobiltelefoner. Microsofts senaste flaggskepp på marknaden var Lumia 930 som lanserades under sommaren 2014. Eftersom det dröjt så lång tid kommer de nya modellerna inte bara med ett nytt operativsystem och uppgraderade komponenter, de har stora funktionella nyheter. Både 950 och 950 XL sägs använda USB Typ-C-portar som ger användare möjlighet att ladda, synka och dela video genom samma port, ha nya frontmonterade kameror som kan användas tillsammans med Windows Hello för att snabbt identifiera och logga in användare visuellt, och ha stöd för Windows 10:s nya Continuum-funktion som ger användare möjlighet att koppla sina smartphones till externa skärmar och tangentbord för att transformera mobiltelefoner till datorer.

Microsoft väntas introducera sina nya telefoner och andra Windows 10-relaterade nyheter med start nästa onsdag klockan 16 svensk tid. Nordichardware kommer givetvis rapportera under eftermiddagen.

Källa: Thurrott

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gambit_2KGhost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Var & frågade om dessa telefoner i veckan & då fick jag också info om att det satt Qualcom 810 & 808 i telefonerna. Men har för mig att det var skillnad på kamerorna också men kan minnas fel. Var/är väldigt nöjd med min 920 så ska kolla in dessa.

(Ogillar verkligen min samsung & Android (goggle) (är min jobbtelefon) Men jag använder den bara att fota med & läsa mejl. & så forntida som att ringa med.
Appar är inget annat än begränsade program. Det mesta gör jag på min stationära Dator.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Kommer köpa XL varianten.
Har väntat på en vettig wmp i nästen ett år nu då de tog bort 1520 precis när jag skulle köpa den. 🙁

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Blir nog en 950 XL privat och behålla min LG G4 som arbetslur.