Nu är det dags att anmäla sig om man vill testa Microsofts spelstreaming-tjänst. Nu lanseras nämligen Microsoft xCloud Preview i Sverige.

Microsoft xCloud är konsoltillverkarens satsning på molnbaserad spelstreaming. I nuläget kan spelare i ett fåtal länder strömma spel från molnet till en Android-app och spela med en Xbox-kontroll. I dag meddelar Microsoft att tjänsten blir tillgänglig i ett antal nya länder, inklusive Sverige.

Kan ”ta några månader”

För att testa Microsofts nya tjänst måste spelare först anmäla sitt intresse. Det kan göras på Microsofts hemsida. Därefter skickar Microsoft en inbjudan om att delta. Företaget varnar dock för att det kan ”ta några månader” innan inbjudan skickas. Därefter kan spelare ladda ner Xbox Game Streaming-appen och länka en Xbox-kontroll till en Android-smartphone för att börja spela.

xCloud Preview

De långa väntetiderna till xCloud riskerar att bli längre på grund av Covid-19. I ett uttalande påpekar Microsoft att de är medvetna om hur Internet och infrastruktur påverkas av förändrade vanor och att utrullningen görs med det i åtanke.

Lanseras senare i år

I nuläget har Microsoft totalt 50 spel i sin katalog av kompatibla spel. I framtiden är tanken att xCloud ska vara tillgängligt på de flesta enheter. Microsoft lanserade nyligen en version av sin app för iOS men på grund av restriktioner i Apples regler för App Store, kan iOS-appen bara strömma ett spel, Halo: The Master Chief Collection. Den testet av iOS inkluderar dessutom bara 10 000 testare. Det är alltså Android-versionen som är exklusivt tillgänglig för de flesta testare.

Planen från Microsoft är att lansera xCloud till allmänheten senare i år. Microsoft varnar dock att alla länder som nu har Preview-versionen inte kommer att se en officiell lansering, åtminstone inte i år. Microsoft blir då ganska sena på bollen, med tanke på att tjänster så som Google Stadia och Nvidia GeForce Now redan är tillgängliga för allmänheten.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid