Xbox Series X tillverkas i full fart men tillgången möter inte efterfrågan och det kommer ta lång tid innan den kan göra det, meddelar Microsoft. Upp till sex månader i värsta fall.

Det är spelkonsol-säsong med lanseringar från både Microsoft och Sony. Båda tillverkarna verkar ha haft bra lanseringar med stora försäljningssiffror. Microsoft har skrutit om sin största lansering någonsin, vilket till viss del kan motiveras av en mer global lansering än tidigare. Nu har företaget i alla fall bekräftat att den nya konsolen kommer att vara svår att få tag på ett bra tag till.

4, 5, 6 månader

Det var först i samband med publiceringen av Microsofts senaste kvartalsrapport som Tim Stuart, ekonomichef för Xbox, bekräftade att tillgången av den nya konsolen kommer att vara låg. Stuart meddelar att bristen på konsoler åtminstone kommer att fortsätta i Microsofts tredje kvartal, första kvartalet för 2021. Under andra kvartalet 2021 väntas de fortsätta med tillverkning i full fart, med en underförstådd förhoppning om att tillgången sen kan bli bättre. Det skulle betyda att Microsoft räknar med att Series X kommer att dras med dålig tillgång genom stora delar av våren.

Tim Stuart fortsätter att förtydliga att de väntar sig att utbudet kommer att möta efterfrågan om ”4, 5, 6 månader”. Det skulle betyda att tillgången kan förbättras tidigast runt slutet av mars och i värsta all i maj 2021.

Att Microsoft kommer att ha svårt att möta efterfrågan betyder inte det att konsumenter som bokar en konsol nu behöver vänta till våren för att få ett exemplar. Det är oklart exakt hur långa väntetiderna är just nu men Microsoft menar att deras produktion går i full fart och att nya leveranser pågår kontinuerligt. Konsumenter som förbeställer ett exemplar kan med andra ord vänta sig en leverans långt innan april. Bristen kommer dock sannolikt att betyda att impulsköpare kommer att få det svårt i upp till ett halvår framöver.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid