Microsofts operativsystem Windows 10X är menat att vara en lättviktsversion av Windows 10. En upplaga som påminner en del om Googles ChromeOS och som även skulle ha stöd för enheter med dubbla skärmar som Surface Neo. Nu hävdas det dock att Microsoft valt att lägga operativsystemet på hyllan.

Microsofts operativsystem Windows 10X är något som med jämna mellanrum dykt upp i rapporter och rykten sedan Microsoft först bekräftade dess existens under år 2019. Detta då enheterna Surface Duo och Surface Neo avtäcktes varav den sistnämnda skulle nyttja det kommande operativsystemet.

På senare tid har det dock varit tyst kring operativsystemet. Sedan förra året då 10X hävdades lanseras någon gång under våren i år har det varit väldigt sparsmakat med information angående Microsofts satsning. Något som kan ha fått en förklaring i form av en rapport från hemsidan Petri.

Hemsidan hävdar att Microsoft har valt att tillfälligt avbryta utvecklingen av operativsystemet. Denna information påstås komma från källor med en nära koppling till själva utvecklingen. Exakt varför Microsoft skulle välja att skjuta ner Windows 10X bekräftas dock inte. Däremot hävdas framtida uppdateringar till Windows 10 komma med några av de nyheter som från en början var menade för 10X. Detta i form av uppdateringar till operativsystemets användargränssnitt och dylikt.

Petri menar att deras källor ska ha påpekat hur kunder inte kände att 10X kom med några nyheter som faktiskt skulle särskilja operativsystemet. Således sägs då Microsoft ha valt att i framtiden implementera några av designnyheterna i existerande Windows 10.

Värt att påpeka är dock att Microsoft själva inte har bekräftat eller avfärdat denna rapport. Hur framtiden ser ut för Windows 10X och Surface Neo är således fortsatt oklar. En lansering under år 2021 ser dock ut att bli mindre och mindre troligt. Microsofts förlängda tystnad kring satsningen kan dock ses som något av en fingervisning mot hur utvecklingen har gått hittills.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid