Microsoft jobbar på att färdigställa en ny egenskap i Windows kallad ”Sets” och har nu visat upp en kort video om hur detta funkar.

Microsoft Sets är en av de stora förändringarna som Microsoft har planerade för Windows 10. Sets kommer att lägga till möjligheten att öppna flertalet appar och fönster utan att behöva ta upp all plats på bildskärmen genom att klumpa ihop dessa i ett och samma fönster under olika flikar.

Sets är tillsammans med verktyg som Timeline en del av Microsofts satsning på att strömlinjeforma Windows 10 och underlätta arbete i operativsystemet.

Den video som man visat upp visar hur en elev ska göra ett skolprojekt om vulkaner. I videon så jobbar eleven hemifrån, men har inte allt källmaterial och dylikt till hands och vänder sig då till OneDrive, webbläsaren och Powerpoint bland annat, alla med tillgång till projektet i fråga.

Med Sets introduceras dessa flikar i Windows 10 och vi kan i demonstrationen se hur flera olika applikationer har flikar i samma huvudfönster. Projektet tar upp mycket mindre plats på skärmen och det är smidig tillgänglighet utan att behöva växla mellan olika fönster och applikationer.

Projekt ska även kunna sparas i Office 365 så att samma uppsättning flikar och applikationer kan startas på en annan dator anknuten till samma 365-konto..

Office 365 kommer inte att vara ett krav för att få tillgång till dessa verktyg i Windows. Men videon visar att Office 365 ger tillgång till bland annat ”Researcher” som gör det enkelt att söka efter ytterligare information direkt från det fönster man har öppet och arbetar i för tillfället.

Börjar som exklusivt för Microsofts appar

Från början kommer Sets att vara exklusivt för Microsofts egna appar så som OneDrive, Powerpoint och Microsoft Edge. Men man påpekar att man så småningom kommer att öka antalet appar och program som stöds.

Inom de kommande veckorna ska en mindre grupp av medlemmar ur Microsofts Windows Insider-program få börja testa det nya verktyget. Efter att denna grupp har skickat sin feedback till Microsoft kommer man sedan att göra möjliga ändringar. Sedan kommer skaran med testpersoner att utökas. Till slut så kommer alla användare av Windows 10 kunna att ta del av Sets när verktyget är redo och inkluderas i en framtida uppdatering för operativsystemet. Dock riktigt när det kommer att ske återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Lite roligt att MS nu gör rena ripoffs från Google 😀