Small preview image

Det blev faktiskt så att Steve Ballmer visade upp en ny internettablet under Microsofts CES Keynote men faktiskt var det ingen av dem vi hört rykten om. Som väntat är det HP som står för tillverkningen av enheten och namnet är HP Slate. I korta drag handlar det om en Windows 7-baserad tablet som endast styrs genom sin stora pekskärm. Med Windows 7 under panelen är det ingen överraskning att vi hittar stöd för multi-touch vilket nästan känns som ett måste utan fysiskt tangentbord.



Microsoft var dock mycket tystlåtna om HP Slates specifikationer och av bilderna att döma ser enheten ut att använda sig av en display på runt 10-tum, samma storlek Apple ryktas använda i sin kommande tablet.



Utan några direkta detaljer alls kring HP Slate, mer än att den ska lanseras senare i år, kan vi nog se Microsofts tillkännagivning som en rejäl passning till Apple. Apple väntas som sagt också tillkännage en tablet inom en snar framtid, men vi kommer återkomma med mer information om detta inom en snar framtid.





Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid