Anpassningsbara knappar och makron i all ära men Microsoft tror att externa skärmar kan vara framtiden för virtuella knappar. Microsoft Research presenterar nu ett projekt som placerar en svartvit bildskärm i ett tangentbord för att ge användare snabb tillgång till speciella funktioner och genvägar.

Genom åren har vi sett många konstiga tangentbord med inbyggda bildskärmar och andra lösningar för att ge användare anpassningsbara virtuella knappar. Razer har sålt bärbara datorer med LCD-pekskärmar som ett extra användargränssnitt för användare att interagera. Lenovo har också sålt bärbara datorer med små E-ink-baserade skärmar som kan visa små anpassade funktionsknappar. Nu slår Microsoft samman många liknande idéer och visar ett litet tangentbordstillbehör för som har en stor anpassningsbar E-ink-skärm.

Stor pekskärm i tunt tillbehör

Den nya produkten som Microsoft kallar Display Cover har utvecklats av Microsoft Research har med andra en bra bit att gå innan den når konsumenter. Den är ändå ett intressant koncept för ett framtida tillbehör för företagets Surface-familj av hybrider. Tillbehöret ser ut som företagets egna Type Cover men skiljer sig på ett viktigt sätt. Tangentbordets övre del täcks av en relativt stor E-ink-baserad skärm med en upplösning på 1280 x 305. Skärmen har inbyggd pekskärmsteknik och kan därför användas som en pekyta. Skärmen kan visa så gott som vad som helst och i teorin fungera med en lång rad olika program. I sin demonstrationsvideo visar Microsoft bland annat hur användare kan visa Photoshops många verktyg på den speciella skärmen och låta färgskärmen visa bilden i sin helhet, istället för att täckas av verktygslådan.

Microsoft_Displaycover_2

Skicka epost från tangentbordet

För att ta konceptet så långt som möjligt har Microsoft Research till och med skapat ett epost-program som låter användare läsa och skicka meddelanden från den lilla tangentbords-skärmen. Man kan diskutera om det verkligen är ett rimligt koncept för en så liten och långsam skärm men vi kan inte avfärda faktumet att vi blir lite sugna på att alltid har snabb tillgång till Windows Start-meny från tangentbordet.

Källa: The Verge

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rråland Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rråland
Gäst
Rråland

Dom är roliga. Först smetar de skärmen fulla med bling-bling, tiles och en massa onödig luft, istället för vettiga saker, och sedan ger de oss en skärm till så att vi kan starta våra program 🙂