Microsoft är på väg tillbaka till mobilmarknaden med två nya flaggskeppstelefoner. Efter ett och ett halvt års väntan introduceras i dag två nya flaggskepp från det amerikanska företaget. Lumia 950 och 950 XL introduceras med fokus på imponerande specifikationer och Windows 10-unika funktioner.

Windows 10 lanserades i somras som Microsofts senaste stora operativsystem. Snart lanseras Windows 10 Mobile, Microsofts nya mobila operativsystem. I dag introduceras det nya mobila operativsystemets första flaggskeppstelefoner. Microsofts nya arbetslag för smartphones har utvecklat två nya modeller som kommer att lanseras under hösten med riktigt imponerande specifikationer.

Toppspecifikationer och stor skärm

Microsofts nya flaggskepp kallas Lumia 950 XL. Den nya modellen är Microsofts mest avancerade Windows 10-telefon som erbjuder specifikationer som kan konkurrera med de flesta flaggskepp på mobilmarknaden. Lumia 950 XL har en 5,7 tum stor skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440, en 20 megapixelkamera med Zeiss-objektiv och ett kraftfullt inre. 950 XL drivs av Qualcomm Snapdragon 810, vilket är ett av marknadens snabbaste chipset som dock lidit av värmeproblem i vissa modeller.

Mer kompakt modell

Lumia 950 är ett nytt flaggskepp i samma format som Nokia och Microsofts tidigare flaggskepp. Istället för en gigantisk 5,7 tum skärm har Lumia 950 en 5,2 tum skärm med samma QHD-upplösning som Lumia 950 XL. Även det mindre flaggskeppet har en 20 megapixelkamera och har alla andra avancerade funktioner som Lumia 950 XL erbjuder. Bland dessa funktioner finns flera nya Windows 10-exklusiva funktioner.

Både Lumia 950 och 950 XL använder USB Typ-C-portar som ger telefonerna möjlighet att skicka och ta emot data, ström, bild och ljud. Den nya porten ger användare möjlighet att koppla sin telefon till en speciell hubb som kan kopplas till bildskärmar, tangentbord, möss och mycket mer. Hubben kallas Microsoft Display Dock och inkluderar en HDMI, en Displayport och tre USB-portar. Detta betyder att Microsofts nya telefoner kan användas som hjärnan bakom en portabel dator. Tanken är att funktionen som kallas Continuum ska kunna ge användare en datorupplevelse som alltid hänger med användaren, oberoende på om den är på jobbet, hemma eller hos en vän.

Mycket kraft – vätskekylning

Det finns flera viktiga skillnader mellan Lumia 950 XL och Lumia 950. Utöver skillnaden i skärmstorlek har Lumia 950 ett mindre batteri än 950 XL och Lumia 950 använder ett Qualcomm Snapdragon 808-chipset, istället för 810-chipset. Detta betyder att Lumia 950 har sex processorkärnor och att Lumia 950 XL har åtta. Med kraftfulla processorer krävs bra kylning. Microsoft har därför inkluderat samma vätskekylning som används i Surface Pro 3 i sina nya telefoner, mobilmarknadens första vätskekylning.

Vi vet inte när Lumia 950 och Lumia 950 XL kommer att lanseras i Sverige eller hur mycket de kommer att kosta men vi vet att Lumia 950 kommer att säljas i USA för 550 dollar och att Lumia 950 XL kommer att kosta 650 dollar.


Källa: Microsoft

Läs mer:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulBluebanana Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel
Medlem
Daniel

Yes yes, en Lumia 950XL och en Surface Pro 4 blir höstens/vinterns inköp 🙂 Take my money!

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Bluebanana”]Yes yes, en Lumia 950XL och en Surface Pro 4 blir höstens/vinterns inköp 🙂 Take my money![/quote]
Samma här nästan! blir surface book istället (om jag får råd vill säga)Men en telefon blir det i alla fall så man slipper Android telefonen jag har nu.

Morkul
Medlem
Morkul

Vattenkylning låter intressant, Windows gör dock telefonen helt ointressant för mig.