Skillnaderna mellan Android- och Windows Phone-telefoner är inte stora. Med rätt mjukvara skulle man rent teoretiskt kunna köra Microsofts operativsystem på vilken Qualcomm Snapdragon-driven produkt som helst. Microsoft är nu redo att närma sig denna dröm. Företaget samarbetar med kinesiska Xiaomi för att ta Windows 10 till Android-telefonen Mi 4.

I morses bekräftade Microsoft att Windows 10 kommer att nå konsumenter under sommaren, tidigare än väntat. Företaget berättade då också att man påbörjat ett samarbete med den kinesiska elektroniktillverkaren Xiaomi för att ta sig in i den kinesiska marknaden. Istället för att lansera en Xiaomi-tillverkad Windwos Phone-smartphone är dock tanken att Microsoft ska testa Windows i Kina genom att erbjuda operativsystemet för Xiaomi:s existerande Android-telefon, Mi4. Användare av telefonen som går med i Windows Technical Preview-programmet ska snart kunna ladda ner Windows 10 Technical Preview till sin dator och installera det på sin telefon.

Windows_10_Xiaomi_2

Xiaomi Mi 4 är företagets senaste flaggskeppstelefon. Produkten har en fem tum Full HD-upplöst skärm och ett Qualcomm Snapdragon 801-chipset innanför skalet.

Xiaomi kommer välja ut ett fåtal användare som får testa Windows 10 på Mi 4 och ge feedback från sin upplvelse. Företaget lovar dock att mjukvaran också kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från MIUI:s forum inom kort.

Källa: Blogging Windows, MIUI

Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Dan JohanssonyarcodS0urcerr0RSven TobakSkuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Patrik
Medlem
Patrik

Grymt, har velat köra Windows på luren innan, men jag har alltid velat haft Samsungs flaggskeppsmodeller då dessa haft i mitt tycke bättre prestanda. Så det vore kanon om jag kunde köra Windows 10 på en Galaxy S6 Edge t.ex. 🙂

Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

Så man utvecklar Windows för Android? Som en launcher, eller vad?! Varför inte bara rätt av till ARM processorer?

Jag ser att Snapdragon nämns men är det sån jävla skillnad mellan olika ARM att man inte skulle kunna köra det på exempelvis Mediatek?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Fan vad häftigt! 🙂
Jag kör redan 3 OS (Maemo, Meego och Android) via bootmeny på min Nokia N900, och Windows-stöd i mobiler vore inte helt dumt.

Jag har nyligen känt på en massa Windows phone mobiler, och sättet som dom utnyttjar hårdvaran verkar sjukt imponerande. Man känner redan i GUI’et att allting flyter på mycket mer smooth än i nya iOS/Android mobiler. 60 frames/sekund utan några quirks eller oväntade microfrysningar.
Även dom gamla med Krait-SoCar. Och nu har ekosystemet för WP program mognat ganska ordentligt.

Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

[quote name=”Sven Tobak”]Så man utvecklar Windows för Android? Som en launcher, eller vad?! Varför inte bara rätt av till ARM processorer? Jag ser att Snapdragon nämns men är det sån jävla skillnad mellan olika ARM att man inte skulle kunna köra det på exempelvis Mediatek?[/quote] Det är ganska mycket mer i en telefon än bara processorn. Tänk på alla drivrutiner som måste portas osv. Det är såklart inte omöjligt att fixa en ROM till Mediateks processorer, men då måste tillverkaren av telefonen troligen ändå vara med och fixa drivrutinstödet. Och nej, Microsoft släpper det inte som en launcher, utan som… Läs hela »

Dan Johansson
Gäst
Dan Johansson

Någon som har en aning om windows 10 kommer att släppas till Samsung Galaxy S5/S6? Hårdvaran på dessa telefoner räcker ju till och bli över