Microsoft har tillkännagett nästa stora uppdatering till Windows 10 kallad Redstone 3. Enligt Microsoft är det den största uppdateringen till W10 hittills.

Förra månaden lanserades Creators Update till Windows 10. Nu har Microsoft tillkännagett nästa stora uppdatering för operativsystemet. Uppdateringen kallas för ”Fall Creators Update”, lanseras under hösten och bär kodnamnet Redstone 3.

Även denna gång är designändringar i fokus. I samband med nästa Creators Update så kommer vad som tidigare har gått under namnet Project Neon men som nu ändrat namn till Microsoft Fluent Design System. Med Fluent Design System så vill Microsoft göra Windows användargränssnitt med intuitivt och lättanvänt. Bland annat så ska nya animationer och transparensinställningar för program och appar läggas till.

 

Mer nyheter i Redstone 3

En av nyheterna i nästa Creators Update är en funktion kallad Timeline, eller Tidslinje rakt översatt till svenska. Timeline låter användaren gå tillbaka och se vad den har jobbat med tidigare, vare sig det är 2 timmar eller 2 månader bakåt i tiden.

Även så kallade ”Story Remix” läggs till i uppdateringen. Story Remix ger en smidigare överblick av lagrade bilder och videos och låter även användaren att göra som ett slags minneskollage utan större ansträngning.

Microsofts ”Pick up where you left off”-funktion får även utökat stöd för att fungera på Android och Ios enheter.

Nya Creators Update håller för närvarande att testas och kommer att lanseras någon gång under september eller oktober månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Jag finner det närmast irriterande att det kommer detaljer och nyheter om nästa stora uppgradering innan den senaste hunnit rullas ut på de flesta datorer.