Microsoft har nu bekräftat att företaget kommer att börja testa speltitlar åt utvecklare. Detta för att kunna ge återkoppling om hur pass vänliga de är för personer med funktionshinder.

Microsofts satsning på att kunna inkludera personer med funktionshinder i världen av TV- och datorspel fortsätter. Under 2018 lanserade företaget sin Adaptive Controller utvecklad för att hjälpa spelentusiaster som på grund av rörelsehinder eller andra handikapp har svårt att nyttja traditionella handkontroller och andra styrdon.

Nu har företaget gått ut med nästa steg i denna satsning. Denna inkluderar att Microsoft erbjuder sig att testa speltitlar åt utvecklare för att kunna ge återkoppling om hur pass dessa går efter företagets tillgänglighetsriktlinjer. Microsoft hjälper sedan spelutvecklaren att förstå hur ett visst segment ur en speltitel kan bli mer tillgänglig för den som spelar med funktionshinder.

Denna ökade satsning och uppdatering till riktlinjerna ska komma ur återkoppling företaget fått efter att riktlinjerna först publicerades. Microsoft planerar att låta spelfantaster med funktionshinder testa de speltitlar som skickas in. Sedan ger dessa personer feedback om hur spelen eller vissa delar ur spelen kan designas för att bättre passa olika människors förutsättningar när det kommer till spelandet.

Microsoft ska även ha lagt energi på att sammanställa dokumentation om just bättre tillgänglighet i spel för utvecklare att ta del av. Detta efter att spelutvecklare ska ha nämnt till företaget hur de önskade mer hjälp om hur spel kan göras mer inkluderande.

Microsofts blogginlägg nämner att detta bara är ett steg på deras resa som startades med Adaptive Controller år 2018 och att satsningen kommer att fortsätta med allt större fokus.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid