Med en ny generations spelkonsoler på ingår är det många som väntar spänt på evenemang som E3 2020, däremot blir det bara Microsoft som kommer att hålla konferens under evenemanget medan Sony har bekräftat att man skippar E3 för andra året i rad.

Både Microsoft och Sony förbereder nästa generations spelkonsoler. Dessa går under namnen Xbox Series X och Playstation 5. Trots att båda konsoler förväntas lanseras framåt slutet av år 2020 är det inte båda tillverkare som kommer närvara vid en av årets största spelevenemang.

Sony skippar E3 2020

Sony har i ett uttalande till Gamesindustry.biz bekräftat att tillverkaren inte kommer att delta vid E3 2020. Enligt uttalandet har Sony stor respekt för ESA-organisationen men känner inte att visionen för E3 2020 går i linje med vart Sonys fokus ligger just nu.

”After thorough evaluation SIE has decided not to participate in E3 2020. . . We have great respect for the ESA as an organization, but we do not feel the vision of E3 2020 is the right venue for what we are focused on this year.“

Sonys uttalande fortsätter med att förklara hur företaget istället för E3 kommer att fokusera på andra evenemang runtom i världen för att få Playstation-älskare att känna sig mer delaktiga och ges en chans att testa lanserade och kommande speltitlar.

Microsoft har bekräftat sin närvaro

Inte lång efter att Sony officiellt klargjorde att årets E3-mässa inte kommer att ligga i företagets fokus bekräftade Microsoft att man just nu förbereder sig just inför E3.

Microsofts Phil Spencer tog till Twitter och nämnde hur Microsoft ser fram mot E3 2020 och att just detta år kommer att bli ett år av milstolpar för Xbox.

Det är inte förvånansvärt att Microsoft närvarar vid E3. Utan Sonys deltagande innebär det även att Xbox inte behöver dela uppmärksamhet med en av sina största rivaler. Exakt vad Sony planerar för evenemang under året inför lanseringen av Playstation 5 återstår att se. Däremot har tillverkaren börjat hålla någorlunda regelbundna ”State of Play”-event sedan företaget började ta sitt fokus från de etablerade mässorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid