Small preview image

Nya siffror från undersökningsföretaget NDP visar att nu kör hela 96% av alla netbooks Windows som operativsystem. Detta är en stor förändring jämfört med när netbooks lanserades och den oerhörda dominans linuxbaserade operativ hade då, med hela 90% av netbook marknaden. Vad förändringen har berott på kan man bara spekulera i, vilket vi gör under läs mer.Enligt Microsofts egen bloggare Brandon LeBlanc, är anledningen till att Linux har tappat så mycket på netbookmarknaden som följer ”When they [consumers] realize their Linux-based netbook PC doesn’t deliver that same quality of experience, they get frustrated and take it back,”


Det är dock inte en alltför vild gissning att Microsofts beslut att erbjuda sitt gamla operativsystem Windows XP till netbooks hjälpt till att få upp deras siffror. Detta eftersom Windows Vista är alltför krävande för de netbooks vi idag ser på marknaden, och XP då blev det Micrsofts möjlighet att i alla fall tjänar lite pengar på detta växande marknadssegment.


Med sitt nya operativsistem Windows 7 har Microsoft dock haft netbooks speciellt i åtanke under utvecklingen och det skall bli intressant att se om de kan konkurrera ut sitt förförra operativ på denna marknad.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid