Microsoft har nu lanserat nästa stora uppdatering för Windows 10 kallad Fall Creators Update, vi listar några av nyheterna i uppdateringen.

Då var det äntligen dags, den senaste riktigt stora uppdateringen för operativsystemet Windows 10 är nu här. Uppdateringen går under namnet Fall Creators Update och lägger till en rad ändringar, förbättringar och visuella uppdateringar till Windows 10.

Fall Creators Update

Fall Creators Update lägger bland annat till ökat skydd mot ransomware. I menyn för Windows Defender kommer det att dyka upp ett nytt alternativ som låter användare hindra utomstående program att manipulera eller ta kontroll över filer och mappar på datorn. De mappar som är skyddade per automatik är Dokument, Bilder och Filmer, dessa mappar kommer inte att kunna ändras om till oskyddade, däremot kan användare lägga till fler mappar som går under det nya skyddet.

Utseendet på operativsystemet har också fått sig en uppdatering. Nu har Microsoft implementerat ”Fluent Design” som låter användare ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara, även en sorts brus-effekt har lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus. Fluent Design kommer att använda på Windows samtliga plattformar för att användare lättare ska känna att det är samma operativsystem man använder, även om man går mellan till exempel en stationär dator och en surfplatta så ska man alltid få samma intryck.

Delivery Optimization Advanced Option, En ny funktion som låter användare ta större kontroll över hur uppdateringar till Windows tas emot. Man kommer att kunna bestämma hur mycket bandbredd som ska användas för att ta emot nya uppdateringar och man kommer även att kunna få en överblick på exakt hur mycket bandbredd som använts för Windowsuppdateringar under den senaste månaden.

Ladda ner Fall Creators Update

För den som väntat ivrigt på uppdateringen så kan man ladda ner Uppdateringsassistenten för Windows 10 från Microsofts hemsida.
Det går även att ladda hem ”Media Creation Tool” för Windows 10, detta kräver att man har en giltig licens för Windows 10 men genom detta verktyg kan man ladda ner en så kallad ISO-fil med uppdateringen.

Trots att uppdateringen har genomgått flertalet testversioner genom Microsofts insider-program så kan det vara värt att ha i åtanke att stora uppdateringar som denna kan komma att behöva lite extra polering efter lansering innan allting fungerar och flyter på som det ska.

Mer information om hur man går till väga för att installera den senaste uppdateringen finns på Microsofts blogg (engelska).

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
peat beanBoko Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Boko
Gäst
Boko

Värdelöst då man fortfarande inte löst FPS dropsen som introducerades iom Creators Update.

peat bean
Gäst
peat bean

Värt att nämna att onedrive nu också återinfört placeholders så att onlinefiler även listas som lokala utan att ta upp diskutrymme.

Medlem

Gav mig sjukt mycket micro stutters i CS:GO =(