Microsoft börjar närma sig slutfasen i sin utveckling av webbläsaren Internet Explorer 9. Nu har man släppt en så kallad lanseringskandidat av den nya webbläsaren som är tillgänglig för alla användare som vill prova på Internet Explorer 9 och tröttnat på den betaversion som företaget släppte för drygt 5 månader sedan.

Internet Explorer 9 RC ska vara förbättrad på de flesta plan jämfört med den tidigare betaversionen av webbläsaren, som för övrigt laddats ner över 25 miljoner gånger. Internet Explorer 9 RC ska vara 35% snabbare än den redan ganska kvicka betaversionen, detta genom optimeringar i kompileraren och nätverkscachen. Detta ska även göra webbläsaren mindre resurskrävande och i slutändan ge längre batteritid i bärbara datorer.

Microsoft har sett över gränssnittet och gjort det möjligt att flytta flikarna i webbläsaren, samtidigt som man säger sig stödja mer eller mindre alla olika internetstandarder som finns. Bland annat med fullt stöd för HTML5, CSS3 och JavaScript.

Andra nyheter i Internet Explorer 9 är full GPU-accelerering av text, video och grafik samt användarmeddelande om add-ons drar ner webbläsarens prestanda.

Mer information om Internet Explorer 9 finns att hitta på här.

För er som vill testa den nya webbläsaren går installationen att starta från Microsofts hemsida.

ie92

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid