Windows-datorer från OEM-tillverkare och datorbyggare har i alla år kommit med vissa former av förinstallerad mjukvara. Inte sällan oönskad sådan som nu Microsoft ämnar sätta stopp för i nya Signature-datorer.

Förinstallerad programvara i olika former har i nästan alla år frustrerat användare där exempelvis tunggrodda antivirusprogram eller egenutvecklade mjukvarusviter från datortillverkarna själva gett upphov till sega datorupplevelser och irritation bland användare.

Signature-datorer från Acer och Lenovo

Nu har Microsoft bestämt sig för att utöka sin satsning på snabba och rappa Windows 10-datorer. Ett grepp man redan testat i USA med sina Microsoft Signature-datorer som sålts vida Microsoft Store och då helt utan förinstallerade appar och mjukvara. Det enda som Signature-serien utökats med är Windows Defender men hålls i övrigt fria från extra mjukvara för att ge en ren och snabbare datorupplevelse.

I Sverige lanseras nu Microsoft Signature-serien genom hemelektronikkjedjan Elgiganten som blir första butikskedja i världen att sälja Signature-datorer över fysisk disk.

Utbudet startar med olika datorer från tillverkarna Acer och Lenovo med företagens Yoga, Ideapad och Aspire utgör produktserierna. Men även Microsofts egen Surface-serie inkluderas i Signature-serien och priserna för datorerna börjar på 7 990 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
En annan KorvenGustav GagerHumboldt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Humboldt
Gäst
Humboldt

Strejf på SweClockers är ett troll, anställt av MS för att tala ”väl” om Windows 10.

Gustav Gager
Admin

Att man ens ska behöva markandsföra en dator för att den saknar skräp, är ju rätt sjukt i sig. I vilket fall så är ju detta positivt och jag hoppas att alla väljer dessa maskiner föra de andra.
Två funderingar dock. Kommer de kosta samma som sina ”bloatade” syskon? Och kommer dessa maskiner skippa annat Windows skräp som Candy Crush och allt sådant skräp?

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Ja, det är en bakvänd värld vi lever i, när vi tvingas betala extra för att slippa saker.