Small preview image

Vi kunde under gårdagen rapportera om Microsofts nya spårningsteknik för datormöss som man kallar BlueTrack. Denna nya optiska teknik ska med sin större ljusstråle göra det möjligt att använda musen även på tidigare jobbiga underlag som marmor eller playwood. De två första modellerna som kommer att dyka upp kommer inte direkt visa hur väl BlueTrack sensorn klarar av snabba och precisa rörelser med sin upplösning på 1000 dpi. Men nu har Microsoft tillkännagivigt den första gamingmusen med BlueTrack-tekniken och här har man inte sparat på krutet.




SideWinder X8 – SideWinder X5 – SideWinder


Microsoft SideWinder X8 heter musen som ganska uppenbart baseras på den populära SideWinder-modellen. X8 modellen är till skillnad från SideWinder X5 ingen nedbantad version utan har förutom den nya spårningstekniken även fått lite andra nyheter. Grunddesignen är densamma som på SideWinder med integrerad LCD-display, extra vikter, och flera dpi-inställningar, men X8-modellen har även fått nya tummknappar som ser ut att vara lättare att nå.



De stora nyheterna är BlueTrack sensorn som har en upplösning på hela 4000 dpi, dubbelt upp mot sin föregångare SideWinder, och det faktum att musen nu är trådlös. Batteridriften hanteras av ett enkelt AAA batteri och ska klara upp till 30 timmars användning. Laddningen sker sedan enkelt genom att koppla in en laddkabel i framänden av musen. Kabeln gömmer sig annars i en liten cylinder som även huserar musens extravikter och utbytara fötter.



Microsoft SideWinder X8 ser ut att bli en riktigt intressant mus för de krävande spelarna och verkar vara ett kvitto på att BlueTrack-tekniken inte bara är bra på jobbiga underlag, utan även ger riktigt fin precision. Tyvärr får vi vänta tills i februari 2009 innan musen finns i våra butiker och när den väl dyker upp lär det bli till ett pris runt 600-700 kronor.


En kortare förhandstitt av SideWinder X8 går att hitta på MaximumPC.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid