Under gårdagen lanserades Microsoft Windows XP Media Center 2005 officiellt och med lanseringen dök det även upp information kring operativsystemets prissättning.
Vi har redan rapporterat om funktionerna i Media Center 2005 då man tittade närmare på operativsystemet hos GamePC.


Vad vi då inte hade var några direkta prisuppgifter, något som självklart är en mycket viktig del i populariteten för operativsystemet.
Media Center 2004 som aldrig nådde de riktiga massorna hade ett pris som t.o.m. översteg det på Windows XP Professional Edition. Med andra ord fanns det nog många som ryggade tillbaka efter att ha sett priset på Media Center 2004.
När nu Microsoft lanserar Media Center 2005 har man haft detta i åtanke och priset är satt någonstans mellan WinXP Home och WinXP Pro. Vilket borde betyda ett pris på runt 2500kr i Sverige.


Det är ingen nätt summa pengar men med tanke på att man får ett något slimmat Windows XP Pro med ett nytt grafiskt interface plus en fjärrkontroll känns det ändå inte som rena rövarpriset.


Huruvida det är värt pengarna kan ju diskuteras då det finns många billigare tredjeparts mjukvaror med liknande egenskaper som Media Center. Vi har för avsikt att titta närmare på Media Center 2005 inom en snar framtid och kan förhoppningsvis ge er en hel del svar i denna fråga.


Källa: News.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid