Bara någon timme efter vår nyhet om Microsofts misslyckade försäljning av Xbox i Japan har vi fått ny information från IT-jätten.
Vi nämnde tidigare Microsofts prissänkningar som en anledning till dess växande framgång i Europa och nu visar det sig att man återigen känner att en prissänkning är aktuell.


På en presskonferens under Leipzig Games Convention meddelade Microsoft att man återigen kommer sänka priset på Xbox i Europa, nu till €149.99 (runt 1400 SEK). Det nya priset kommer gälla från och med den 27 augusti och lägger Xbox återigen inom samma prisklass som PlayStation 2.
I dagsläget kostar Xbox som billigast 1690kr medan PS2 går att hitta för 1490kr. Microsoft placerar därmed Xbox i paritet eller något under PS2 i pris vilket helt klart kan bli en extra morot för intresserade konsumenter.
Av de tre stora spelkonsolerna är dock Nintendos GameCube fortfarande klart billigast, GameCube går att hitta för 799kr i flera butiker.


I pressmeddelande som vi fått ta del av trycker även Microsoft på deras kommande speltitlar som man tillsammans med det lägre priset ska ge ytterligare en knuff i rätt riktning på spelmarknaden. Med titlar som Doom3, Halo 2, Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Fable och FiFa 2005 ser det ut som att Microsoft kan få en bra höst på den europeiska marknaden.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid