Microsoft verkar knappt kunna hålla sig när det kommer till att prata om nyheter och optimeringar för spelare i företagets kommande operativsystem Windows 10. Bara dagar innan sitt officiella Windows 10 konsumentevent cementerar nu företagets Xbox-chef att detta blir det bästa operativsystemet någonsin för PC-spelare.

Den 21 januari slår Microsoft upp portarna för sitt stora Windows 10 konsumentevent där man bland annat planerar att prata mer om nyheterna i sitt kommande Windows-operativsystem. Något vi sedan tidigare var medvetna om är att en hel del fokus kommer att läggas på spelare och det arbete Microsoft lagt ned för att sammanföra spelare från sin Xbox-plattform med traditionella PC-spelare.

I en kort videointervju inför eventet fortsätter Xbox-chefen Phil Spencer att sukta PC-spelare med nya uttalande som får oss att spetsa öronen och på nytt se fram emot Microsofts kommande event.

”We have speakers coming up talking about Windows 10 and the great work that we’re doing there. For the Xbox team, this is the beginning of our discussion with fans about the work that we’re doing to bring gaming into the Windows 10 operating system. It’s really nice to finally get to be able to talk about this. We’ll continue the conversation throughout the year. We remain committed to gaming on console, but we know that we have fans and gamers that also play on PC and phone, and it’s important that we build out the features that we have, learning from what we’ve done on console and helping make Windows 10 the best operating system we’ve ever created for gamers on PCs.” säger Phil Spencer i videosekvensen.

Exakt vad Xbox-chefen syftar på är oklart men det låter onekligen som goda nyheter för alla Windows-användare och PC-spelare. Den 21 januari har vi förhoppningsvis mer kött på benen angående Windows 10 och hur Microsoft sammankopplar sin PC-plattform med sin Xbox-konsol.

Källa: Xbox via TechReport

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Maud DicksonbennyvbTripptrapptrullLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

No shit! Trodde någon att han skulle säga att det var det sämsta windows någonsin?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Tripptrapptrull”]No shit! Trodde någon att han skulle säga att det var det sämsta windows någonsin?[/quote]Men MS-chefen talar faktiskt sanning. Windows 10 kommer bli det bästa gaming OSet någonsin ….för Microsoft.Någon på MS har nämligen kommit på att DirectX är nått man hädanefter ska prenumerera på.DirectX 11.3 för alla med Xbox Live Silver, och DX 12 till dom med Gold medlemskap 🙂Och för oss som inte vill betala får vi istället glädja oss över Farmville & co. Skämt åsido ser jag verkligen fram emot Windows 10. Det känns som att det kommer bli riktigt gångbart och bekymmerslöst direkt från nyinstallation… Läs hela »

Medlem
Arne Berg

Hoppas bara dom inte implementerar för mycket sk.t från x-box bara, har haft en funkade enbart som extender. aldrig! en konsoll igen. Så är baraatt hoppas att det fortfarande blir ett os för skrivbordsanvändare och att dom inte fördummar & förenklar för mycket så datorn blir som en konsoll
Men preview av w10 var riktigt bra (ska bli intressant)

LoppanH
Medlem
LoppanH

10:an blir nog bra om det är som nån sa att vartannat OS bra vartannat skit

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Det jag verkligen skulle vilja att Microsoft gjorde är att ta fram ett gränssnitt till windows som passar en HTPC. Trodde/hoppades Metro UI skulle passa som det, men ack nej.

bennyvb
Gäst
bennyvb

Om det ska bli det bästa för spel så behövs knappas en koppling till usla TV-spel. Sedan borde göra 10an bakåtkompatibel så man kan spela Red Alert 2 igen!!

Maud Dickson
Gäst
Maud Dickson

Jag kan inte säga att det är den sämsta Windows jag har sett, för jag kan inte använda min dator längre i princip, så jag kan inte göra den bedömningen. Men jag känner mig grundlurad!! Jag vill ha tillbaka mina spel!! Jag vill ha min gamla webläsare med MINA menyer och MINA Favoriter etc! Jag vill ha tillbaka den gamla startknappen, så att jag hittar mina program. Jag vill INYTE ha all den nya totalt ointressanta skiten som följer med. Jag vill ha det JAG använder inte alls det som Microsoft vill att jag ska använda. Fy farao, säger jag… Läs hela »