Surface Pro 4 blir idag den senaste surfplattan från Microsoft som tar upp kampen med våra fullstora PC-datorer. Med Intels sjätte generations Core-processorer under huven, en extremt högupplöst 12,3 tums skärm och 1 terabyte lagringsutrymme matchas med en ny tryckkänslig kapacitiv penna och ett laptopklassat tangentbord.

Microsofts Surface-program har växt från att omsätta 0 till 3,5 miljarder dollar på 3 år och med Surface Pro 4 menar Microsoft att man nu är närmare än någonsin att ersätta den traditionella datorn med en surfplatta. Surface Pro 4 har en 12,3 tums stor skärm med 5 miljoner pixlar och en pixeldensitet på 267 pixlar per tum. Den rejält högupplösta skärman matchas av en ny pekteknik för att effektivisera användandet av både fingrar och kapacitiva pennor på skärmen. Skärmen ska enligt Microsoft ge den bästa touchskärmupplevelsen på marknaden med en egenutvecklad optisk kontrollerkrets skyddat av 0,4 millimeter tunnt gorilla glass 4 glas.

Microsoft lanserar sin nya Surface Pen som faktiskt inte går att ladda men istället har en batteritid på 1 år och erbjuder 1 204 olika tryckpunkter för att både kunna skriva och rita med pennan på skärmen. Den magnetiska pennan kan förvaras på sidan av surfplattan och löser till viss del problemen som Apple hånades för vid lanseringen av Ipad Pro där det inte fanns någon form av pennförvaring på själva plattan.

50 procent snabbare än Macbook Air

Under huven hittar vi Intels 6:e generations Core-processorer som Microsoft menar ger 50 procent bättre prestanda än i Apples bärbara dator Macbook Air. Processorn matchas med 16 gigabyte internminne samt 1 terabyte lagringsutrymme. Surfplattan är sina specifikationer till trots tunnare än sin föregångare med en profil på 8,4 millimeter.

Det tunna chassit kan matchas med Microsofts nya Type Cover, ett tangentbordsförsett skyddskal som ska erbjuda ”laptopklassade tangenter” och kommer med en trackpad i glas och som även är 40 procent större än tidigare trackpads. Type Cover kommer även i flera nya färger och har även en integrerad fingeravtrycksläsare.

Kan driva dubbla 4K-skärmar genom sin docka

Med sin nya hårdvara i ryggen ska Surface Pro 4 kunna driva upp till två stycken 4K-skärmar samt erbjuda fyra USB 3.0-portar genom företagets nya Surface Pro 4 dockningsstation, en nyckel för att få surfplattan att helt ersätta den vanliga datorn.

Microsoft menar som vanligt att Surface Pro 4 ska kunna ersätta din bärbara dator oc h den ska göra det från och med den 26:e oktober då den ska göras tillgänglig med en prislapp som börjar vid 899 dollar, motsvarande 9 000 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ingrid Sjöberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ingrid Sjöberg
Gäst
Ingrid Sjöberg

Verkar vara den jag vill ha.