Med Xbox One Elite Wireless Controller har Microsoft ställt in siktet på mer seriösa och krävande spelare både på deras spelkonsol Xbox One och Windows 10-baserade datorer. Handkontrollen är inte bara trådlös och full av funktioner, den tillåter även spelaren själv att byta komponenter och programmera egna spelprofiler.

På avstånd kan Xbox One Elite Wireless Controller liknas vid en traditionell handkontroll för Xbox One. Vid närmare granskning går det dock att se tydliga skillnader både i design och bestyckning där man främst noterar den platta styrkontrollen för vänster tumme som kan bytas ut mot en traditionell D-pad.

Riktad mot elitspelare

Modulariteten är för övrigt nyckelfunktionen på Microsofts nya handkontroll som enligt Xbox-chefen Phil Spencer är riktad mot ”elitspelare”. Handkontrollen levereras med sex olika tumspakar i olika design och vikt för att du ska kunna hitta den perfekta uppsättningen för dina händer och din spelstil.

På undersidan av kontrollen har Microsoft placerat fyra paddelknappar som även dessa går att plocka bort men också ska göra det lättare för spelare att använda paddelknapparna utan att släppga tummarna från tumspakarna.

Även triggerknapparna för pekfingrarna är uppgraderade. De ska göra det lättare att skjuta snabbare samt vara möjliga att konfigurera för olika snabb eldgivning.

Programmerbara knappar

Sist men inte minst har Microsoft även utvecklat en dedikerad app för att programmera de olika knapparna på handkontrollen och det ska gå att spara 255 olika kontrollprofiler samt snabbbväxla mellan två av dem direkt på handkontrollen.

Xbox One Elite Wireless Controller kommer att dyka upp till försäljning i oktober månad och är onekligen något utöver det vanliga – vilket även syns på prislappen. Den trådlösa hankontrollen kommer att kosta runt 1 500 kronor och levereras då med en mängd utbytbara reglage och styrdon samt en USB-kabel för laddning. Handkontrollen stödjer både Xbox One och Windows 10.

Källa: Wccftech

Läs mer:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
LoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Inte är jag nån elit och jag har min handkontroll till 98% för bilspel men när önskelistan är tom (om den nu kan bli det) så måste jag ha en, imponatorvärdet är högt i denna pryl 🙂