Microsoft har nu lanserat Path Guide, en app för smartphones som fungerar som Google Maps inomhus, utan att behöva fungerande GPS eller Wifi.

Microsoft släppt en ny app kallad Path Guide, som är tänkt att fungera likt Google Maps men för inomhusområden där wifi eller GPS inte nödvändigtvis fungerar.

Appen fungerar genom att använda telefonens inbyggda gyroskop för att följa hur många steg användaren tar. Den håller även koll på när byter riktning, och till slut sammanställer mjukvaran informationen med motsvarande data från andra användare som gått genom samma byggnad. Resultatet blir en helt användargenererad karta som blir bättre med tiden.

Endast till Android

Nackdelen är att flertalet användare måste använda appen samt dela med sig utav de kartor som man själv sammanställer innan den blir användbar på en given plats. Dock har Microsoft förhoppningar om att platser så som stora varuhus eller gallerior själva tar på sig ansvaret att sätta ihop kartor av sina lokaler och laddar upp dessa till appen.

Vid skrivande stund finns appen endast till Android och går att ladda ner här. Microsoft har än så länge inte sagt om en IOS-version kommer att lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz