Microsoft har nu lanserat Path Guide, en app för smartphones som fungerar som Google Maps inomhus, utan att behöva fungerande GPS eller Wifi.

Microsoft släppt en ny app kallad Path Guide, som är tänkt att fungera likt Google Maps men för inomhusområden där wifi eller GPS inte nödvändigtvis fungerar.

Appen fungerar genom att använda telefonens inbyggda gyroskop för att följa hur många steg användaren tar. Den håller även koll på när byter riktning, och till slut sammanställer mjukvaran informationen med motsvarande data från andra användare som gått genom samma byggnad. Resultatet blir en helt användargenererad karta som blir bättre med tiden.

Endast till Android

Nackdelen är att flertalet användare måste använda appen samt dela med sig utav de kartor som man själv sammanställer innan den blir användbar på en given plats. Dock har Microsoft förhoppningar om att platser så som stora varuhus eller gallerior själva tar på sig ansvaret att sätta ihop kartor av sina lokaler och laddar upp dessa till appen.

Vid skrivande stund finns appen endast till Android och går att ladda ner här. Microsoft har än så länge inte sagt om en IOS-version kommer att lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kareon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kareon
Gäst
Kareon

Den här appen är revolutionerande. Försökte det och ÄLSKADE det. Den här appen registrerar din sökväg och kan dela den här vägen till din vän och de kommer inte att gå vilse. Jag tycker att det här är den första appen jag någonsin har sett för att komma till rätta med problemet med inomhusvägsökning. De flesta av de negativa recensionerna fick inte idén rätt — DU BEHÖVER FIRST RECORD DIN PATH för att hjälpa dina vänner att hitta vägen. Detta är mycket användbart för scenariot när en konferens arrangör berättade att du träffas på rummet xxxx och du har ingen… Läs hela »