Microsoft har lagt ned tillverkningen och försäljning av deras mp3-spelare Zune. Medan man garanterar de amerikaner och kanadensare som köpt Zune att man ska hedra eventuella avtal och garantiärenden, säger man också att fokus framöver ligger på deras operativsystem Windows Phone för smartphones.

Microsofts mp3-spelare Zune fick aldrig ett stort genomslag, av flera skäl. Ett av dem var att det var ett försök att konkurrera med Apple iPod, det andra att det är just vad det är – en mp3-spelare. Microsoft har tagit bort alla referenser till Zune på deras hemsida och istället lägger man sitt fokus på musiktjänsten Zune Music Pass.

”We recently announced that, going forward, Windows Phone will be the focus of our mobile music and video strategy, and that we will no longer be producing Zune players. So what does this mean for our current Zune users? Absolutely nothing. Your device will continue to work with Zune services just as it does today. And we will continue to honor the warranties of all devices for both current owners and those who buy our very last devices. Customer service has been, and will remain a top priority for us.”

Det var inte bara konkurrensen från iPod som avgjorde, utan det vi skrev tidigare att det är en mp3-spelare. Medan det fortfarande finns en marknad för dessa så har mobiltelefoner och smartphones allt mer tagit över mp3-spelarens roll på marknaden. Från de dyraste smartphones, till de billigaste mobiltelefoner så har de flesta stöd för att spela upp mp3-filer eller så finns tjänster så som Spotify.

Zune

Att Microsoft hellre väljer att satsa på Windows Phone och därmed smartphones är kanske alltså inte så lustigt. Vi tror inte att marknaden för billigare mp3-spelare kommer att försvinna, men de dyrare och mer exklusiva med touchskärm kan på sikt försvinna bort. Apple väntas göra något liknande med sin iPod-serie ikväll, men vad exakt det innebär är ännu oklart. Medan vi finner det föga otroligt att de helt lägger ned iPod-serien, så är det troligt att man ändrar sina prioriteringar och produktutbud på den fronten.

Källa: Microsoft

Relaterad nyhet:

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
PsynoKhi0dj christianJacob HugossonBaxtex Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ja inte helt konstigt beslut egentligen. Finns Zune HD att köpa i sverige? Skulle vara kul att veta vad priset har legat på. Men kan de leverera smartphones till samma pris go for it säger jag då.

Tempel
Medlem
Tempel

Var inte mp3spelaren död redan för 5 år sen?

hymer
Medlem
hymer

Vem köper en mp3 idag?

Nicklas
Medlem
Nicklas

Håller med tempel å hymer. Jag har inte lyssnat på mp3 sen jag skaffa spotify premium nått år sen 😀 Jo, viss spel/anime musik såklart som jag har på min externa ibland ^^

Tempel
Medlem
Tempel

Visst lyssnar man på mp3 men via mobilen, den renodlade mp3spelaren är väl en av de mest kortlivade gadgets som funnits, i konkurrens med minidisc då.

ctrl
Gäst
ctrl

Föredrar mp3 då min telefon inte direkt går att ringa med om man lyssnat mp hela dagen. Batteritiden i dagens mobiler är horribel.

Tempel
Medlem
Tempel

Mobiler eller smartphones? Headsetet tar ju slut efter många timmars lyssnande men nog hänger dom med en dag iaf och mobilen klarar 2 dar men då börjar det bli dags att byta batterie efter 4års användade.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Inte särskilt förvånande, säljs ju inte ens i Sverige, kanske hade hjälpt om MS lanserade sina produkter i fler länder än USA?

Nåja, den renodlade MP3 spelaren har varit död sedan länge, de enda som egentligen använder dem är väl folk som lyssnar 24/7.

dj christian
Gäst
dj christian

Värdelöst o lyssna på touch eller vanliga mobiler, ljudkretsen är underlägsen och oftast har de fruktansvärda gränsnitt för musikdelen. Är man ljudofil så lyssnar på helst på tex Cowon spelare, och för övrigt så bygger de flesta av deras nuvarande utbud på Android.

Finns inget som slår batteritiden på 60 timmar eller ljudkvallen på min Cowon iAudio 7 spelare.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Vad?!?! Även Steve Jobs tyckte om Zune! http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=IN2COsYqTW8

Medlem
Marre

[quote name=”dj christian”]Värdelöst o lyssna på touch eller vanliga mobiler, ljudkretsen är underlägsen och oftast har de fruktansvärda gränsnitt för musikdelen. Är man ljudofil så lyssnar på helst på tex Cowon spelare, och för övrigt så bygger de flesta av deras nuvarande utbud på Android. Finns inget som slår batteritiden på 60 timmar eller ljudkvallen på min Cowon iAudio 7 spelare.[/quote] Visst, om man hörsel som en hund. Vem går runt och vekligen ”lyssnar” koncenterat på musik i 60 timmar. Oftast tar man till det för ha nåt slags bakgrundsljud när man gör nåt annat, döva bakgrundsbruset och/eller avskärma sig… Läs hela »