Nu står det klart att den tidigare rapporten om att Microsoft potentiellt skulle köpa Nuance Communications var sann. Utvecklaren som hjälpte till i det tidiga stadiet av Apples röstassisten Siri kommer nu gå under Microsoft-flagg.

Tidigare under veckan rapporterade hemsidan Bloomberg att Microsoft planerade att köpa upp Nuance Communications. Ett företag som specialiserar sig i röstigenkänning och som bland annat hjälpt Apple i det tidiga skedet när deras röstassistent Siri utvecklades. En rapport som nu visat sig vara sann.

Nuance är ett företag baserat i Massachusetts och startades år 1992. I dagsläget har det cirka 1 600 anställda och deras globala närvaro sträcker sig över 28 länder. Mycket av deras fokus ligger på just tekniker för röstigenkänning.

Teknologi från Nuance Communications ska enligt Microsoft nyhetsblogg användas i 77 procent av amerikanska sjukhus. Något som enligt säkerhetsanalytikern Dan Ives gör uppköpet till en strategisk självklarhet för expansion för Microsoft.

Microsoft kommer att betala 56 dollar för varje Nuance-aktie för att ta in företaget under sitt eget flagg. Det är 23 procent över vad aktierna var värda när marknaden stängde i fredags. Den totala prislappen kommer att landa på 20 miljarder dollar och affären förväntas gå igenom helt och hållet någon gång under 2021. Affären blir det näst dyraste uppköpet Microsoft genomfört. Endast slaget av uppköpet av LinkedIn då Microsoft fick lägga fram 26 miljarder dollar på bordet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid