Ryktena om ett uppköp stämde och bara minuter efter att vi läst uppgifter om ett möjligt uppköpt, skrev Kara Swisher på The Wall Street Journal att uppköpet blir av för Microsoft. Affären kommer kosta Microsoft inget mindre än 8.5 miljarder dollar och samma källor säger att Microsoft ska tillkännage affären senare ikväll svensk tid.

Affären på 8.5 miljarder dollar bli Microsofts största investering någonsin, och medan företaget troligtvis kommer fortsätta gå med förlust på sin Internet division där man försöker konkurrera med tjänster som Facebook och Google förväntar de sig att köpet kommer få detta att vända på lång sikt.

Förutom att ha lagt ut en rejäl summa pengar för Skype som sägs ha blivit ungefär det dubbla av vad företaget egentligen är värt så har Microsoft fått tillgång till de 663 miljoner registrerade användare på Skype. Planen sägs nu vara att man vill integrera Skype i Microsofts Windows Live och andra typer av tjänster för kommunikation online mellan konsumenter och företagare. Även Microsoft Kinect till Xbox 360 ska enligt källan till WSJ.

En sak är säker, med uppköpet av Skype har Microsoft många olika möjligheter att breda ut sig som företag och förbättra ett flertal av deras redan stora tjänster i denna tidsålder där IT-kommunikation hör till våran vardag både som konsument och storföretagare.

Uppdatering 17:40 10/5:

Combined companies will benefit consumers, businesses and increase market opportunity.

Affären är så officiell den kan bli och Microsoft har nu släppt ett pressmeddelande, enligt Microsoft själva ska Skype stödja i princip alla företagets tjänster; Xbox och Kinect, Windows Phone och andra Windows-enheter, Skype ska in i Lync, Outlook, Xbox Live med mera. Microsoft kommer fortsätta att investera i att stödja Skype för andra icke-Microsoftplattformar.

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Jag vet inte vad jag ska tycka om detta. Känns inte sådär kul när sådan här mjukvara tas över av stora företag som Microsoft. Kanske bara är jag som känner så? Dom gör det väl mest för att få tag i de 663 miljoner kunderna. Vi får se hur detta utvecklar sig.

Birks
Birks
12 Årtal sedan

Lite mer än Niklas Zennström sålde för då.

Viking1962
Viking1962
12 Årtal sedan

Har bara kört skype när vi spelade Titan Quest för att kunna prata med varandra samtidigt. Jag är också lite emot att MS ska köpa upp alla bra programmen, men det finns ju alternativ i värsta fall

shaglord
shaglord
12 Årtal sedan

Detta kan påverka Windows Phone och XBOX rätt ordentligt. Har aldrig varit en fan men måste säga att man blir lite nyfiken att se hur det kommer arta sig med Skype integrerat i allt som är M$. /s

nussse
nussse
12 Årtal sedan

Kanske kommer underlätta vid ev support ang. deras produkter.

this
this
12 Årtal sedan

Herr Zennström ska tydligen ha tjänat hela 3 miljarder kronor i och med denna affär eftersom han fortfarande har kvar aktier i företaget.