Microsoft hade stora förhoppningar på sin kontrollenhet Kinect när den lanserades i november förra året och vi är ganska övertygade om att man sitter nöjda med facit i hand. Kinect har nu sålts i över 10 miljoner exemplar och detta är inte bara ett rekord för Microsoft utan ett regelrätt världsrekord för hela hemelektronikbranschen.

Kinect såldes i ett snitt om 133 333 enheter per dag under de första 30 dagarna efter lanseringer, snabbare än någon annan hemelektronikprodukt sålts någonsin i världen. Microsoft slog med andra ord andra tungviktare på fingrarna som exempelvis Apple iPhone och Apple iPad och rekordet som verifierats av Guinness World Records visar med eftertryck hur mycket Kinect faktiskt betyder för inte bara spelkonsolen Xbox 360 utan även för Microsoft som helhet.

Mjukvarujätten har vacklat de senaste åren och behöver göra uppryckningar på flera områden för att inte halka efter ännu mer på en konkurrenskraftig marknad. Att Microsoft har större planer för sitt kontrollsystem Kinect än bara som ett roligt spelverktyg är också uppenbart. Så sent som i februari avslöjade Microsoft att man släpper ett gratis utvecklingspaket för Kinect till Windows-plattformen.

Kinect utvecklades för att låta spelare använda rörelser och röster för att spela spel. Tekniken har under de senaste månaderna använts till allt från Minority Report-liknande navigeringssystem till 3D-simulering och med ett officiellt utvecklingspaket för Windows väntas vi få se lösningar även för PC-spel och applikationer. 

Vi skulle inte bli allt för överraskade om Microsoft nyttjade teknik från Kinect i sitt framtida operativsystem Windows 8. Detta är enbart spekulationer i dagsläget men Kinect kan nog vara och bli viktigare för Microsoft än vad många trott.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Finns det några siffror på hur mycket i varje land? Den enda jag vet här som har köpt är min granne ovanför (och han är rätt kass på det vad det verkar).