Enligt en tysk tidning har Bill Gates yttrat sig om att Microsoft är intresserade av att lägga ett bud på TV-spelsjätten Nintendo.
Det japanska företaget visade tidigare upp en klart positiv kvartalsrapport och det verkar onekligen gå bra för Nintendo i dagsläget. Varav Microsofts intresse inte är så svårt att förstå.


”Microsoft co-founder and chairman Bill Gates told the weekly on the sidelines of a conference with analysts in the United States that he would immediately make an offer if Nintendo’s majority shareholder, billionaire Hiroshi Yamauchi, were ready to sell.”


Risken att Hiroshi Yamauchi skulle sälja sin andel i företaget är nog inte direkt överhängande men detta är ändå intressant information. Skulle en affär bli av, vilket alltså är föga troligt, kan TV-spelsmarkanden ändras markant inom en snar framtid.
I nuläget är det dock mest en indikation på att Microsoft håller ett öga på Nintendo som är riktiga legender inom TV-spelsmarknaden, en marknad Microsoft försöker ge sig in i med full kraft.


Källa: Yahoo! News

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid