Trots den senaste tidens handelskrig mellan USA och Kina har nu Microsoft blivit godkända för att exportera mjukvara till Huawei vilket kan innebära en säkrare framtid för Huaweis bärbara datorer med operativsystemet Windows.

Huawei är ett av de företag som drabbats hårt av det handelskrig som pågår mellan USA och Kina. Utöver smartphones tillverkar det kinesiska företaget även produkter som bärbara datorer som förlitat sig på en tillgång till operativsystemet Windows och hårdvara som tillverkats i USA. Framtiden för dessa produkter har varit ganska oklar sedan handelsstoppen mellan de två länderna. Nu ser det trots allt ut som att framtiden kan se lite ljusare ut för Huawei och deras bärbara datorer.

Microsoft har nyligen blivit godkända att fortsätta exportera mjukvara till Huawei. Exakt vad för mjukvara det rör sig om har inte klargjorts. Microsoft säljer dock licenser för både operativsystemet Windows samt Office-licenser till det kinesiska företaget. Dessa licenser används sedan för Huaweis bärbara datorer som Matebook-serien.

Huawei Matebook 13

Det är inte bara Huawei som gynnas av detta beslut. De två företagen jobbar även tillsammans med Microsoft Azure som nyttjar Microsoft-certifierade servrar utvecklade av Huawei.

Hur länge dessa goda nyheter håller i sig återstår att se. Det finns fortfarande en risk att det kinesiska företaget kan komma att drabbas negativt av nya handelsförbud. I deras bärbara datorer används komponenter från amerikanska företag som till exempel Intel vars processorer ofta finns att hitta under huven på datorerna.

Beslutet att öppna upp Microsofts export av mjukvara är en välkommen nyhet för Huawei. Däremot återstår det att se om företaget kommer att ha samma tur när det kommer till Google som i dagsläget inte fått en liknande handelslicens för sina tjänster till smartphones.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är nära på ett slag under bältet! I en stor dek av världen så levereras datorer och laptop med free dos eller linux installerat, det gäller Asien, Syd amerika och även Europa (Tyskland är ett exempel…), så Huawei är inte speciellt beroende av MS för deras dator och laptop försäljning. Mobilsidan är däremot en helt annan sak, släpps inte det snart så kommer det att slå tillbaka då det säkert blir ett konkurrerande os för mobiler som är gångbart på både marknader spm Asien och Syd amerika, ja även Afrika. Något som säkert blir kännbart på USA’s och senare även… Läs hela »