Microsoft fortsätter att ge Xbox One-familjen PC-liknande egenskaper. Härnäst är det dags för konsolerna att få möjligheten att nyttja uppdateringsfrekvenser på 120 Hz.

Microsoft har inte bara uppdaterat Xbox One-familjen hårdvarumässigt i form av Xbox One X. Även mjukvaruuppdateringar som lägger till PC-liknande egenskaper har sakta med säkert rullats ut till konsolfamiljen.

Bland annat har spelkonsolerna fått stöd för 1 440p-upplösning och adaptiv bildsynkronisering i form av AMD Freesync. Konsolmodellerna Xbox One S och Xbox One X har även fått stöd för High Dynamic Range (HDR).

Nu har Microsoft bekräftat att spelkonsolerna kommer att få stöd för 120 Hertz (Hz) uppdateringsfrekvens. Denna egenskap kommer att finnas tillgänglig i både 1 080p samt 1 440p, förutsatt att den TV eller bildskärm som används har stöd för samma uppdateringsfrekvens.

Stödet för den högre uppdateringsfrekvensen kommer att göra premiär i samband med en mjukvaruuppdatering som släpps under maj månad. Microsoft har dock inte nämnt om eller när speltitlar med stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens kan tänkas lanseras. Det återstår även att se om några befintliga speltitlar till konsolerna kommer att uppdateras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid