Xbox One X lanseras inom kort och nu har Microsoft gått ut med att efterfrågan för den kommande konsolen sträcker sig förbi företagets förväntningar.

Panos Panay från Microsoft intervjuades nyligen av CNBC, under intervjun nämnde han att företaget inte är förvånade över intresset för deras kommande spelkonsol Xbox One X. Dock sträcker sig intresset förbi vad Microsoft hade räknat med från början.

”I won’t compare it to other consoles. What I’ll say is the demand for Xbox One X right now is exactly where we anticipated, even more so when you see that excitement for the product… this is something that resonates with gamers.” – Panos Panay.

Panay säger att den höga efterfrågan är tack vare att konsolen är någonting som ”resonerar med gamers”. Detta kan självfallet vara ett sätt att få upp ännu fler potentiella kunders intresse för konsolen, men det har även rapporterats om att det kan komma att bli en brist på enheter vid konsolens lansering.

Xbox One X är den första spelkonsolen med stöd för 1440p-skärmar

En annan nyhet kring Microsofts kommande spelkonsol är att den blir den första som har stöd för skärmar med upplösning på 2 460 x 1 440 pixlar.

Med ”stöd för 1440p-skärmar” menas då att konsolen renderar bilden i denna upplösning via HDMI, medans andra konsoler skalar upp upplösningen för att matcha. Det är Kevin Gammill från Xbox som bekräftar detta via sin Twitter.

Xbox One X blir även först ut bland spelkonsoler med stöd för HDMI 2.1 och AMD:s synkroniseringsteknik Freesync 2.

Kunder bör förbereda sig på massiva nerladdningar

Den nya konsolen kommer inte att ha någon brist på kompatibla spel vid lansering. Många äldre spel har försetts med uppdateringar som gör dessa kompatibla med Xbox One X och vissa spel har även fått nya texturer i 4K-upplösning.

Den ökade texturupplösningen resulterar dock i att spelen tar upp märkbart mer plats på konsolen hårddisk.

Gears of War 4 äter upp cirka 120 gigabyte (GB) på PC, med den nya 4K-uppdateringen för Xbox One X så når spelet en storlek på 103 GB.
Halo 5 har också mottagit en 4K-uppdatering som ökar spelets storlek från cirka 98 GB till över 113 GB.

Då Xbox One X levereras med en hårddisk med en terabyte (TB) lagringsutrymme så kan denna komma att fyllas på ganska så fort. Speciellt om man spelar mestadels AAA-spel så som de ovannämnda eller Assassin’s Creed Origins, Call of Duty: WWII eller Star Wars Battlefront 2. Tre spel som även dessa har en storlek på närmare 100 GB styck.

Xbox One X lanseras den 7 november och riktpriset blir omkring 5 400 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid