UL Benchmarks som skapat PCMark, 3DMark och andra testsviter har tagit en svängom i sitt Applikationstest med Microsoft Chromium-baserade version av webbläsaren Edge och resultaten visar en cirka 10% snabbare webbläsare jämfört med originalversionen.

Microsofts nya version av webbläsaren Edge blev nyligen tillgänglig för konsumenter. Den nya versionen bygger på Chromium, samma grund Google byggt sin webbläsare Chrome på. Microsoft hoppas att den nya webbläsaren ska hjälpa företaget få en större närvaro på marknaden och de första användarkommentarerna som publicerades runtom på internet verkade vara relativt positivt inställda till webbläsaren.

UL Benchmarks som utvecklat testsviter som 3DMark, PCMark och VRMark lade under 2019 till ett ”Applikationstest” i PCMark 10. Detta test pressar Microsoft-program som Word, Excel och Edge med simulationer av den typ av tung användning vanliga användare kan komma att utsätta dessa för.

När det kommer till att testa vad Edge går för simuleras samtidigt användande av social media, fönstershopping i onlinebutiker, videouppspelning och användande av karttjänster. Belastningar förmodligen många användare sätter sin webbläsare under.

När UL Benchmark själva släppte lös sin testsvit på den nya, Chromium-baserade versionen av Edge ska den enligt utvecklaren ha visat ett prestandahopp på omkring tio procent jämfört med sin föregångare.

Tio procent kanske inte är någon massiv prestandaökning. Däremot bör det vara en märkbar skillnad för användare av system med lite mer blygsam hårdvara. Chansen att Microsoft fortsätter förbättra sin nya webbläsare finns också. Något som kan komma att göra den nya versionen av Edge till en webbläsare väl värd att överväga när nästa val av webbläsare ska göras.

Dessvärre är PCMark 10 Professional en dyr bit mjukvara att lägga sina vantar på med en prislapp på 1 495 dollar per år. Trots att användare kan känna av den ökade prestandan i Edge under vardaglig belastning är just denna syntetiska testsvit kanske något inte alla känner för att införskaffa bara för att pressa sin nya webbläsare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid