Windows 8 har fått ett ganska bra mottagande på marknaden efter lanseringen den 26 oktober men knappt tre veckor efter lanseringen avslöjas det nu att Windows-chefen Steven Sinofsky slutar med omedelbar verkan. Ett chefsbyte som skapat frågor och spekulationer på många håll.

Microsoft menar att beslutet är ömsesidigt och Steve Ballmer skriver i ett pressmeddelande att han är mycket tacksam över de många år Steven Sinofsky gjort inom företaget. Där de senaste mynnat ut i lanseringen av Windows 8 som kan vara en av de viktigaste produktlanseringarna på många år för företaget.

Att Sinofsky får gå så kort efter lanseringen av Windows 8 är trots Microsofts och Sinofskys goda miner inte helt okontroversiellt och det har gått rykten om slitningar mellan Windows-chefen och övriga chefer på Microsoft. Detta är något som Sinofsky själv inte är överraskad över men i ett brev till sina före detta medarbetare bestämt nekar till. Beslutet att lämna sin position ska vara på grund av privata skäl och för att söka nya personliga utmaningar.

larsongreen

”Some might notice a bit of chatter speculating about this decision or timing.  I can assure you that none could be true as this was a personal and private choice that in no way reflects any speculation or theories one might read—about me, opportunity, the company or its leadership.” skriver Steve Sinofsky i ett brev till Microsofts anställda.

Ny Windows-chef på Microsoft blir en annan veteran inom företaget, Julie Larson-Green, som varit anställd på Microsoft sedan 1993 och var bland annat chefsutvecklare för det kritikerrosade operativsystemet Windows 7. Julie Larson-Green var även ansvarig utvecklare för användargränssnitten i Office XP, Office 2003 samt Office 2007.

“Leading Windows engineering is an incredible challenge and opportunity, and as I looked at the technical and business skills required to continue our Windows trajectory — great communication skills, a proven ability to work across product groups, strong design, deep technical expertise, and a history of anticipating and meeting customer needs — it was clear to me that Julie is the best possible person for this job, and I’m excited to have her in this role,” Säger Steve Ballmer, vd för Microsoft, i ett uttalande.

Samtidigt som Julie Larson-Green tar över chefsrollen för Window-avdelningen får ekonomidirektören Tami Reller ytterligare förtroende och förutom sin bibehållna roll som ekonomiansvarig även får ansvar över affärsutvecklingen för Windows.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Santa-san
Santa-san
11 Årtal sedan

”ömsesidigt” ja jo… 😆

Tempel
Tempel
11 Årtal sedan

Att chefutvecklaren för Win7 får ta över säger väl en del om att Win8 med sitt metro inte är en hitt. WinIX back to basic?

flopper
flopper
11 Årtal sedan

Det moderna gränssnittet finner jag ypperligt. för min användning med alla program jag installerat i en visuell miljö som jag kan fästa på aktivitetsfältet är enkelt och betydligt snabbare än Windows 7.

Att sparka sinofsky tror jag inte är bra.

Decryphe
Decryphe
11 Årtal sedan

[quote name=”flopper”]Att sparka sinofsky tror jag inte är bra.[/quote]Det lär ju vara så att Sinofsky var ganska otrevlig och arrogant vilket inte passar in i Microsoft’s kultur som ju för tillfället innebär konvergens av de olika produkterna till ett mera enhetligt ekosystem.Jag skulle tro att MS kör vidare med Win8 och att det kommer fungera bra med deras taktik inför framtiden. Själv är jag hyfsat nöjd med Win8 på den bärbara. Om man bortser från några småsaker som jag ville anpassa till min smak som var ganska bökiga får jag allt påstå nu att det knappt är någon skillnad i… Läs hela »

McKinley
McKinley
11 Årtal sedan

Nu när jag har införskaffat mig den första tableten/ultrabook, kan jag inget annat än säga att Metro-gränssnittet känns helt rätt. Jag hade dock velat ha Aero glass looken kvar.
Till er som undrar vilken produkt jag har köpt, så är det en Sony Vaio Duo 11 som jag pratar om.

flopper
flopper
11 Årtal sedan

[quote name=”Decryphe”][quote name=”flopper”]Att sparka sinofsky tror jag inte är bra.[/quote]
Det lär ju vara så att Sinofsky var ganska otrevlig och arrogant vilket inte passar in i Microsoft’s kultur som ju för tillfället innebär konvergens av de olika produkterna till ett mera enhetligt ekosystem.
Jag skulle tro att MS kör vidare med Win8 och att det kommer fungera bra med deras taktik inför framtiden.[/quote]
alltid svårt med vad som sker bakom kulisserna och fakta ;).

Herr Nilsson
Herr Nilsson
11 Årtal sedan

Morgondagens huvudnyhet i Aftonbladet.
”Microsoft i CHOCK efter otrohetskandal”