I en FAQ på Microsofts hemsida förtydligas uppdateringsprocessen för den nya uppdateringen av Windows 10. Användare som nyligen uppgraderade från Windows 7 eller Windows 8 till Windows 10 kan stöta på problem med Fall Update. Allt hopp är dock inte bortblåst, det finns ett sätt att uppdatera ändå.

I går var det äntligen dags för den första stora uppdateringen av Windows 10 sedan operativsystemets lansering i somras. Uppdateringen som kallas Windows 10 Fall Update, Windows 10 November Update, Threshold 2, Windows 10 Version 1511 och i vissa fall 10586.3 introducerar flera nya appar och en lång rad nya förbättringar och förändringar. Även om uppdateringen rent teoretiskt finns tillgänglig för alla användare av Windows 10 verkar det vara vissa användare som helt enkelt inte kan installera den ännu. Nu förklarar Microsoft varför.

Nylig uppgradering kan vara problemet

I en kort men koncis FAQ för den nya uppdateringen berättar Microsoft följande.

Most updates automatically download and install when they’re available. However, if it has been less than a month since you upgraded to Windows 10 from a previous version of Windows, you may not be able to get some updates right away. This is so you can go back to your previous version of Windows.

Det är alltså inte säkert att du som nyligen uppgraderade till Windows 10 kan ladda ner uppdateringen eftersom den kan påverka din möjlighet att gå tillbaka till Windows 7 eller Windows 8. Microsoft har bakat in ett system för att ge användare som inte gillar Windows 10 ett sätt att byta tillbaka till sitt gamla operativsystem och detta kan alltså påverkas av uppdateringen.

Det finns en lösning

Det verkar inte finnas någon officiell lösning på problemet mer än att vänta. Fördelen med Fall Update är dock att den finns tillgänglig som en ISO-fil. Med Media Creation Tool från Microsoft kan alla Windows 10-användare uppdatera manuellt till den senaste versionen av operativsystemet. Det enda stora problemet med denna metoden är att den tar bort alla möjligheter att återgå till ett gammalt operativsystemet, så glöm inte att säkerhetskopiera ifall du skulle ångra dig eller stöta på något annat problem.

Det finns flera rapporter på nätet om att användare av Windows 10 som inte passar in i Microsofts beskrivning ändå inte fått uppdateringen ännu Även för dessa användare fungerar metoden beskriven ovan men hur det kommer sig att uppdateringen dröjer för vissa användare är fortfarande oklart.

Källa: Microsoft via Thurott

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SamuelDalesjopege63GannTrader Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
GannTrader
Gäst
GannTrader

Jag har inte fått uppdateringen ännu. Gjorde en ren installation för nästan 2 veckor sedan.

Medlem
Valentin Bockarovski

MS blir ju visare och visare för varje dag… Imponerande!

GannTrader
Gäst
GannTrader

Idag när jag kollade fanns den.

pege63
Gäst
pege63

Gjorde en ren installation igår och kunde ladda ner redan idag.

SamuelDalesjo
Gäst
SamuelDalesjo

Det här blir på svengelska för jag har bara en engelsk windows 10 installerad.

Men om man tidigare gått in under advances options för Windows update och valt Defer upgrades så får man inte denna uppdatering automatiskt. För att lösa de kryssar man ur rutan och trycker på check uppates.