Microsoft fortsätter att sudda ut gränserna mellan PC och konsolspelare. Tidigare i veckan lanserade mjukvarujätten sin nya tjänst Xbox One Gaming Streaming som gör det möjligt att strömma spel från spelkonsolen till Windows 10-enheter. Nu kommer nästa glada nyhet, Microsoft kommer inom kort lansera stöd för tangentbord och mus för Xbox One.

Det är på Twitter som nu Microsofts Xbox-chef Phil Spencer avslöjar nästa drag för att koppla samman företagets nya Windows 10-plattformar med sin populära spelkonsol Xbox One. I en diskussion kring strömmande spel åt andra hållet, från Windows 10 till Xbox One, konstaterar användare att det kommer krävas stöd för mus och tangentbord även på spelkonsolen. Ett stöd som Microsoft tidigare varit motvilliga att aktivera på exempelvis Xbox 360, då på grund av oro för utökad piratkopiering och en större kontroll över konsolens mjukvara. Vilket redan tidigare känts avlägset då sådana begränsningar snabbt oskadliggjordes med hjälp av flashad mjukvara och moddade kretsar.

Nu verkar Microsoft insett att mus och tangentbord inte kommer göra deras spelkonsol nämnvärt mer sårbar utan snarare är ett viktigt verktyg för att få symbios mellan företagets olika spelplattformar. I ett svar på Twitter bekräftar nämligen Phil Spencer att stöd för mus och tangentbord är på väg för Xbox och att det inte heller är långt borta.

Vi får inga ytterligare detaljer kring exakt när Microsoft kommer att rulla ut stöd för mus och tangentbord eller om det kommer finnas någon form av begränsningar. Med tanke på företagets planer på att strömma spel mellan olika plattformar samt låta Xbox Live-anhängare på olika plattformar spela mot varandra känns det samtidigt som ett naturligt steg för företaget. Med tanke på Microsofts nyligen presenterade Elite-handkontroll för Xbox One skulle vi inte heller bli förvånade om man lanserar motsvarande lösningar inom möss och tangentbord där fokus ligger på spel i Windows 10 och på Xbox One.

Läs även

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LoppanHmilohekeMaximilianblanke Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Maximilianblanke
Gäst
Maximilianblanke

Så du säger alltså att Microsoft försöker göra konsolerna till en PC? Alla som säger att konsoler är bättre kommer oftast med ”Kontrollerna är bättre”. Eller ”Hur kan du ligga i en soffa och spela med tangentbord och mus?”. Snart så kommer väl Xbone vara likadan som en dator förutom att den är ren skit med prestandan.

miloheke
Medlem
miloheke

Låter ju nästan som att MS skjuter in sig på att strömlinjeforma och börja konkurrera med speltjänsterna på PC – Valve mfl…

LoppanH
Medlem
LoppanH

Har jag väntat på i år