Microsoft har haft stora problem med att skapa intresse från utvecklares sida för att skapa appar för Windows 8 och Windows Phone 8. Med Windows 10 hoppas företaget vända den senaste tidens trend genom att erbjuda stöd för både Android- och Ios-appar. Operativsystemet ska ha inbyggt stöd för Java, C++ och Obejctive C.

Man kan säga mycket gott om Microsofts senaste operativsystem men en sak är säker: utbudet av appar för Windows 8 och Windows Phone 8 har varit minst sagt undermålig. Microsoft verkar ha insett detta när man i dag bekräftar stöd för både Android- och Ios-appar i Windows 10. Det kommande operativsystemet ska ha inbyggt stöd för Java- och C++-baserade Android-appar och Objektive C-baserade Ios-appar. Windows för mobiler ska ha ett extra brett stöd för Android-appar genom ett ”Android subsystem”. Detta ska göra det enkelt för utvecklare att konvertera vanliga Android-appar för att fungera med Windows 10-drivna produkter. Alla verktyg som krävs för att göra det hela möjligt för utvecklare ska finnas inbyggt i Microsoft Visual Studio.

Oklarheter

Microsoft har inte bekräftat exakt hur processen går till att exempelvis porta en Ios-app till Windows 10 eller hur användargränssnitt kommer anpassas från Ios till Windows 10. De två operativsystemen skiljer sig radikalt från varandra både när det gäller designspråk och funktionalitet.

Microsoft kallar sina nya Windows-appar för ”Universal Apps”. Även om de nya apparna inte måste vara kompatibla med mer än en typ av produkt ser Microsoft gärna att utvecklare skapar appar som är kompatibla med allt från datorer och surfplattor till telefoner och spelkonsoler.

Källa: Engadget

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RKnuttens Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Synd då kommer min stationära svämmas över av fjoll appar för telefoner åtminstånde i store.
Längtar tillbaks till när man installerade program (med full funktionalitet) istället för appar med begränsad funktionalitet.

Knuttens
Gäst
Knuttens

[quote name=”Ase”]Synd då kommer min stationära svämmas över av fjoll appar för telefoner åtminstånde i store.Längtar tillbaks till när man installerade program (med full funktionalitet) istället för appar med begränsad funktionalitet.[/quote] Vad är problemet? Hur påverkar detta dina möjligheter att köpa Photoshop i en butik och installera det på det gamla hederliga coola sättet? Det är ju faktiskt ditt eget fel om din dator svämmas över av ”fjoll appar” eftersom du måste installera dom, fast du kanske inte förstår hur sånt fungerar och då är ju faktiskt du målgruppen för dessa ”fjoll appar” 😉Sluta se saker bara ur ditt behov.… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Allt detta nya med Win 10 skrämmer mej lite, för varje gång MS releasar ett nytt Windows brukar antalet OS-relaterade filer öka dramatiskt. Detta kan både bli bra och dåligt. Det får inte käka för mycket RAM eller sagga ner datorn på annat sätt medans funktionen inte används.Om Windows tex kommer bli 300000 filer stort nyinstallerat så kommer tex antivirussökningar att ta evigheter med HDD’s(vilket det redan gör). MS måste hitta ett sätt att lägga till funktionalitet utan sådana otroliga proportioner bloat. Om det här är Microsofts sätt att få Windowsinstallationer på SSD att bli lika slöstartade/slödrivna som det för… Läs hela »

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Knuttens”][quote name=”Ase”]Synd då kommer min stationära svämmas över av fjoll appar för telefoner åtminstånde i store.Längtar tillbaks till när man installerade program (med full funktionalitet) istället för appar med begränsad funktionalitet.[/quote] Vad är problemet? Hur påverkar detta dina möjligheter att köpa Photoshop i en butik och installera det på det gamla hederliga coola sättet? Det är ju faktiskt ditt eget fel om din dator svämmas över av ”fjoll appar” eftersom du måste installera dom, fast du kanske inte förstår hur sånt fungerar och då är ju faktiskt du målgruppen för dessa ”fjoll appar” 😉Sluta se saker bara ur ditt… Läs hela »