Microsoft breddar sitt sortiment av Surface-produkter och avtäcker Surface Go. En surfplatta som med sin tiotumsskärm och prislapp på 4 899 kronor är den minsta och billigaste Surface-enheten hittills.

Hittills har vi sett Microsoft sakta men säkert expandera sitt utbud av Surface-enheter. Bland annat finns den bärbara datorn Surface Book 2 samt den betydligt dyrare allt-i-ett-lösningen Surface Studio.

Efter att rykten om en ny Surface-enhet börjat cirkulera har Microsoft nu avtäckt sin nästa produkt i familjen. Det handlar om surfplattan Surface Go, en enhet Microsoft beskriver som den minsta, mest bärbara och billigaste Surface-enheten hittills.

Enheten i sig är endast 8,3 millimeter (mm) tjock och väger 520 gram. Detta helt utan valfria tillbehör som tangentbord eller Surface-penna. Skärmen är en tio tum stor PixelSense skärm med en upplösning på 1 800 x 1 200 pixlar och ett bildförhållande på 3:2.

Hårdvarumässigt handlar det om en Intel Pentium Gold 4415Y-processor med två kärnor och fyra trådar och en klockfrekvens på 1,6 gigahertz (GHz). Processorn är av den strömsnåla typen vilket resulterar i att Surface Go inte behöver ha en inbyggd fläkt samt att batteritiden uppges ligga på upp till nio timmar. Grafikkretsen kommer i form av en Intel HD Graphics 615 med en standardfrekvens på 300 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 750 MHz.

Sett till anslutningar kommer enheten med en USB-C 3.1 för överföring av data, video samt laddning av batteriet. Även en utgång för hörlurar samt en MicroSD-kortläsare finns hos enheten.

Surface Go kommer att lanseras i slutet av augusti månad. Instegsmodellen kommer utrustad med fyra gigabyte (GB) RAM-minne och 64 GB eMMC-lagring. Detta ökas i dyrare modeller med upp till totalt åtta GB RAM och 128 GB SSD-lagring. De första modellerna som kommer att lanseras är endast utrustade med Wi-fi, modeller med 4G/LTE-stöd kommer att lanseras vid ett senare datum.

Instegsmodellen får en prislapp på 4 899 kronor. Den dyrare med åtta GB RAM och 128 GB lagring kommer att kosta 6 399 kronor. Det exakta lanseringsdatumet för Surface Go i Sverige är den 28 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
sergio Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
sergio
Gäst
sergio

Det är bra med beskrivning av platan men hur är skillnad med sig en Ipad? dvs processor, grafik, etc