Microsoft kommer att rulla ut Windows 10 till konsumenter den 29 juli och gör det i sin troligtvis största satsning någonsin på en ny version av sitt operativsystem. Windows 10 kommer samtidigt förvandlas till något som mer liknar en kontinuerligt uppdaterad tjänst än ett separat operativsystem, men det finns fortfarande en utsatt livscykel.

Microsoft har nu uppdaterat sin Windows Lifecycle-tabell med information för Windows 10 där man konstaterar att operativsystemet har en liknande supportperiod som tidigare versioner av Windows. Bassupporten som Microsoft kallar ”Mainstream support” ligger på 5 år och kommer att stängas ner den 13 oktober 2020 medan ”Extended support” sträcker sig ända till den 14:e oktober 2025, med andra kommer det dyka upp kontinuerliga säkerhetsuppdateringar i drygt 10 år för Windows 10.

Microsoft har ännu inte bekräftat när den första stora uppdateringen av Windows 10 är planerad att släppas men enligt tidigare information kommer företaget satsa på flera mindre men kontinuerliga uppdateringar än vad vi sett tidigare.

Det bekräftas nu även vilken grafik Microsoft kommer att använda på sina förpackningar av Windows 10. Där DVD-versionerna pryds av operativsystemets nya Windows-bakgrund medan USB-förpackningarna blir betydligt mer återhållsamma.

Källa: Microsoft(1),(2), The Verge

Relaterade artiklar:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid