Utvecklingen av det efterlängtade postapokalyptiska actionspelet Metro Exodus har nått så pass långt att studion bakom spelet är redo att massproducera fysiska kopior och väljer även att lansera titeln en vecka tidigare än tänkt.

Efter fyra års utveckling och ett officiellt avtäckande under fjolårets E3-mässa har nu Metro Exodus blivit så pass moget att utvecklarna 4A Games är redo att börja massproducera fysiska kopior.

Exodus utspelar sig år 2036 och blir det tredje och avslutande spelet i serien som följer Artyom i hans äventyr i ett Ryssland som ödelagts av ett kärnvapenkrig för 23 år sedan. Spelets handling tar vid där föregångaren Metro: Last Light som lanserades för fem år sedan slutade.

Metro Exodus blir även det första i serien som kommer att erbjuda en öppen spelvärld. Medans de tidigare installationerna lämnat spelare i väldigt avskärmade landskap eller klaustrofobiska tunnlar i Moskvas tunnelbanesystem. Under spelets gång kommer spelare att röra sig österut från Moskva i jakt på en ny hemplats för Artyom och hans följeslagare.

Nu när utvecklingen av spelet är mer eller mindre avklarad har 4A Games bestämt sig för att lansera Exodus en vecka tidigare än planerat. Det nya lanseringsdatumet blir således den 15 februari 2019. Spelet kommer att lanseras till Windows, Playstation 4 samt Xbox One.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid