Spelutvecklaren 4A Games har nu bekräftat att en nyversion av speltiteln Metro Exodus kallad Enhanced Edition med en rad förbättringar är på väg. Den kommer även att vara en gratis uppdatering för den som redan äger spelet.

En ny upplaga av speltiteln Metro Exodus är på väg. Denna går under namnet Enhanced Edition och förbättringarna ska enligt utvecklaren 4A Games vara så pass omfattande att det inte gick att implementera som en vanlig uppdatering till spelet.

Den nya versionen lägger extra fokus på tekniker som DLSS 2.0 och raytracing. 4A Games har till och med ökat systemkraven jämfört med originalspelet och minimikravet är nu ett grafikkort med stöd för just raytracing.

Bland uppdateringarna ser vi bland annat per-pixel raytracing, global illumination och nya texturer med 4K-upplösning. Det är inte bara PC-versionen som får ett ansiktslyft. Även Playstation 5 och Xbos Series S/X-versionerna får sig en rad uppgraderingar. Bland annat kortare laddningstider genom optimerat användare av spelkonsolerna SSD-enheter. Andra uppdrageringar inkluderar saker som spatial audio och mer användbarhet när det kommer till DualShock 5-kontrollernas haptiska egenskaper.

Metro Exodus Enhanced Edition kommer att lanseras ”någon gång under året”. Exakt när lanseringen blir av återstår att se men under våren verkar vara det lanseringsfönster många gissar på. PC-versionen av nyversionen kommer som tidigare nämnt vara gratis för den som redan äger originalspelet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Magnus Svensson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus Svensson
Medlem
Magnus Svensson

Trevligt, har stått i startgroparna för att ta mig an detta spel men nu avvaktar jag nog denna nya version.