Att Sony och Playstation följer Microsoft och Xbox med tätare samarbete med PC är ingenting nytt och ny har handkontrollen Dualsense fått sitt första fulla stöd hos en PC-speltitel.

Spelkonsoler och PC börjar få ett alltmer delat spelutbud. Microsoft har under en tid börjat få över tidigare konsolexklusiva speltitlar till PC. Även Sony har under den senaste tiden hakat på den taktiken. Vi har börjat se speltitlar som tidigare endast funnits tillgängliga för Playstation dyka upp på PC-plattformen. Speltitlar är dock inte det enda som Sony har börjat föra över från sina spelkonsoler.

Handkontrollen Dualsense som introducerades tillsammans med Playstation 5 har sedan tidigare fått full kompatibilitet med plattformen Steam. Däremot har ingen speltitel fram till nu dragit nytta av funktioner som adaptiva avtryckarknappar som handkontrollen kan erbjuda. Nu har nyversionen av speltiteln Metro Exodus bekräftats ha uppdaterats med fullt stöd Dualsense-kontrollen och alla dess funktioner. Något som då innebär att utvecklaren 4A Games är först ut att implementera fullt stöd för handkontrollen i ett spel.

Enligt hemsidan Tom’s Hardware ska det dock endast gälla den upplaga av spelet som finns på plattformen Steam. Detta då spelet sägs använda Valves SteamInput-gränssnitt för att kunna använda handkontrollen.

Huruvida detta kommer vara startskottet för en Dualsense-trend bland spelutvecklare återstår att se. Sony har inte lanserat några officiella drivrutiner eller någon dedikerad mjukvara för handkontrollen på PC. Något som skulle kunna öppna dörrarna ordentligt för utvecklare som vill ge PC-spel eller PC-versioner av spel chansen att ta vara på Sonys handkontroll och dess funktioner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid