Efter flera omgångar och rykten så ser det ut som att en lösning börjar närma sig för Elpida, även om de har en lång väg kvar att gå. Ett avtal ser nu inte ut att ligga långt borta, och Micron väntas bli den vinnande aktören i förhandlingarna.

Budgivningen för den gamla DRAM-aktören Elpida, där bland annat Micron, Toshiba och SK Hynix ska ha varit närvarande uppges vara avslutad. Micron höjde insatserna från tidigare och uppges nu vara beredda att betala 2,5 miljarder dollar för företaget, samtidigt som de lovar att hålla båda Elpidas fabriker öppna i Japan och inte göra några nedskärningar på de anställda. Det här ska ha varit tillräckligt för att få Elpidas CEO, Yukio Sakamoto att vilja fortsätta förhandla med Micron, och få både Toshiba och SK Hynix att dra sig ur budgivningen.

Om affären går igenom kommer Micron att passera SK Hynix i marknadsandelar, och lägga sig på en andra plats efter Samsung. Förhandlingarna är ännu inte avklarade, men som det ser ut idag blir det Micron som går vinnande ur affären och blir den nya ägaren av Elpida. Även om Micron vinner avtalet måste en sista omstruktureringsplan för Elpida godkännas av en lokal domstol och bolagets borgenärer, då företaget samlade på sig 5,6 miljarder dollar i skulder innan de ansökte om att gå i konkurs.

Källa: New York Times


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid