asrock_x99m_killer

Efter att ha visat upp sitt nya entusiastmoderkort för den kommande Haswell-E-plattformen vänder Asrock nu blicken mot de lite mindre formfaktorerna. Tillverkaren har offentliggjort ytterligare en moderkortsmodell, den här gången i det mindre mATX-formatet.

Haswell-E blir en plattform för entusiaster, men även som sådan kan den tilltala användare som föredrar mindre formfaktorer. Av den anledningen har Asrock nu visat upp ytterligare ett moderkort med X99-styrkretsen, vid namn X99M Killer.

ASRock_X99M_Killer_01

Precis som andra X99-moderkort använder X99M Killer den nya DDR4-tekniken, men av utrymmesskäl finns det endast en DIMM-plats för var och en av de fyra minneskanalerna. Detta i kontrast till de större ATX-moderkorten till plattformen som oftast kommer med totalt åtta DIMM-platser.

Längre ner på moderkortet finns totalt tre PCIe X16-platser, vilket ger utrymme nog för två grafikkort i SLI eller Crossfire. Det saknas SATA Express-anslutningar, men finns å andra sidan hela tio SATA 6 Gbps-portar samt en M.2-plats med stöd för PCIe X4. På bilderna kan vi även utröna dubbla nätverksportar och ljudkretsen Purity Sound 2.

X99M Killer bör lanseras samtidigt som Asrocks övriga X99-moderkort, i samband med Intels lansering av Haswell-E nästa månad. Ingen prislapp har offentliggjorts.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid