Small preview image

Vi är ganska övertygade om att de flesta av våra läsare är medvetna om att siffror i specifikationer bara ska tas som en vägledning, inte som ett faktiskt betyg på produktens kapacitet. Genom alla år har tillverkare strävat efter högre klockfrekvenser, större minnesmängder eller som på digitalkameramarknaden, flest antal pixlar. Det som gör digitalkameramarknaden ännu viktigare är det faktum att ett högre antal Megapixels inte bara är onödigt, det kan till och med vara en nackdel. En högre klockfrekvens eller större minnesmängd är kanske onödigt i vissa fall, men det får sällan en negativ inverkan.



Wired.com har man publicerat en artikel som tar upp Megapixel-kriget på digitalkameramarknaden, varför man måste få slut på detta och vilka funktioner som verkligen är viktiga att fokusera på i en digitalkamera.


And the more megapixels on a sensor, the more noise; those pixels are so small and so close together, especially on the tiny sensors in compact cameras, that information bleeds between them, a kind of visual cross-talk.


Liknande ”specifikationskrig” ser vi dagligen inom olika områden men digitalkameramarknaden är en av de bredaste och allt jämt snabbt växande marknaderna inom hemelektronikbranschen. Klart intressant läsning för alla som är intresserade av att skaffa sig en ny digitalkamera, eller bara få tyst på dåligt insatta vänner som skryter om sina nya Megapixel-monster.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid